Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 01.11.2015.
09:12
b92.net, rs-lat.sputniknews.com A

Dan žalosti u Rusiji, među žrtvama 25 dece

U Rusiji je danas dan žalosti za putnicima i članovima posade koji su se nalazili u „erbasu-321“ aviokompanije „Kogalimavia“ koji su poginuli tokom pada lajnera na Sinajskom poluostrvu u Egiptu. Televizije u Rusiji promeniće šemu programa i u potpunosti prestati da prikazuju reklame. Osim toga, sve zastave na državnim institucijama će biti spuštene na pola koplja.

Tanjug/AP
Ostaci ruskog aviona koji se srušio na Sinaju

Egipatske vlasti saopštile su da su otkrile crnu kutiju ruskog aviona koji se srušio na Sinaju sa 224 putnika i članova posade, saopšteno je u Kairu. Među žrtvama je i 25 dece.

Egipatski premijer Šerif Ismail izjavio je da će crna kutija biti poslata na analizu. Prema njegovim rečima, pronađena su 129 tela putnika i prebačena su u mrtvačnicu u Kairu.

Među poginulima je najmanje 25 dece, saopštili su ruski zvaničnici, iako su ranije vlasti Sankt Peterburga saopštile da je među žrtvama 27 dece. 

Egipatski zvaničnici saopštili su i da nema preživelih u padu ruskog putničkog aviona koji se srušio u subotu ujutru u centralnom delu Sinajskog poluostrva. 

Nemoguće utvrditi uzrok pada aviona

Egipatski premijer Šerif Ismail izjavio je da je nemoguće utvrditi uzrok pada ruskog putničkog aviona na Sinaju sve dok se crna kutija ne ispita. Sličan stav iznela je i ruska agencija za aviosaobraćaj iz koje je saopšteno da nema svrhe nagađati o uzrocima pada aviona dok ne postoje pouzdani podaci o okolnostima nesreće, preneo je Sputnjik. 

Trenutno nema osnova koji bi ukazivali da su uzroci pada aviona bili tehička greška ili greška u kokpitu ili bilo kakav spoljašnji udar, navela je ta agencija. 

Tanjug/AP
Neutešne porodice žrtava

Egipatski premijer je na konferenciji za novinare rekao da se ne smatra da iza pada aviona stoje neke "neregularne aktivnosti", preneo je Rojters. Iz njegove kancelarije je saopšteno da je crna kutija pronađena u repu aviona i da je poslata na stručnu analizu. 

Obradom u državnom tužilaštvu, utvrđeno je da crne kutije sadrže snimke razgovora između dvojice pilota, kao i između pilota i članova posade, izvestio je egipatski list "Al Ahram". 

Avion "erbas A321", ruske aviokompanije "Kogalimavija" na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga srušio se oko 100 kilometara od Ariša u Severnom Sinaju, pri čemu su poginuli svih 224 putnika i članova posade. 

Egipatski premijer je na konferenciji naveo da su šanse za pronalaženje preživelih praktično jednake nuli i do sad je pronađeno 129 tela nastradalih. Ismail je saopštio da će ruski tim stići u Egipat, kao i da se ta država priprema da primi porodice žrtava. 

Ruska aviokompanija, čiji se avion srušio na Sinaju, objavila je na veb sajtu da je letelica bila u dobrom stanju i da je pilot bio iskusan. Avion "erbas A321" prošao je tehničku proveru 2014", objavljeno je na sajtu kompanije "Metrodžet", poznate i kao "Kogalimavija”. 

Kapetan je identifikovan kao Valeri Nimov, koji je imao 12.000 sati leta, od čega 3.860 na avionima "erbas A321", preneo je AP. 

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je medijske navode da su ruski putnički avion oborili teroristi raketom zemlja-vazduh, nakon što je ogranak ekstremističke grupe Islamska država u Egiptu na društvenim mrežama preuzeo odgovornost za rušenje ruskog aviona.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.11.2015. 09:36
Moje saucesce, porodicama nasradalih putnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online