Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.05.2010.
12:02
N. Jokić - Vesti A

Srbinu, pljačkašu veka, tri godine robije u Parizu

Sud u Francuskoj osudio je Srbina Tonija Muslina (40) na tri godine zatvora zbog toga što je u novembru prošle godine opljačkao 11,6 miliona evra koje je prevozio kao šofer blinidiranog kamiona firme za prevoz novca.

Toni Musulin i blindirano vozilo
 

Tu pljačku novinari su proglasili "pljačkom veka", a tokom suđenja reporteri su Musulina opisali kao pričljivog i zaraslog u bradu, suprotno slici mladolikog i ćutljivog "Robin Huda" koja je kružila internetom.
 

- Robin Hud? Ne, ja sam normalan čovek. Imao sam nekih problema i rešio sam ih na način koji nije bio dobar, ali tako je kako je - rekao je Muslin na suđenju.
 

Optuženi je rekao da je uvek radio.
 

- Prvo sam bio električar, posle sam prešao u preduzeće za obezbeđenje. Ono što sam učinio bila je greška. Nije trebalo, prešao sam s druge strane - rekao je on.
 

Na pitanje sudije zašto je počinio pljačku, Musulin je odgovorio da ga je nepravda naterala na to.
 

- Jednog jutra sam shvatio da je čovek, sa kojim sam radio u kamionu tri pune godine, plaćen više od mene. Išao sam kod šefa, a trebalo je da zapalim kamion - ispričao je Musulin.
 

On je pokušao da opravda svoj postupak besom protiv gazde koji, kako je rekao, nije bio u stanju čak ni da pošalje buket od 30 evra na grob službenika koji se jednog dana ubio u toaletu. Musulin se žalio i na uslove rada: naime, vrata kamiona se nisu dobro zatvarala, dizel je curio iz motora, a zavrtnji na točkovima su bili slabi.
 

Nema dokaza da je Musulin bio u Srbiji

Francuski mediji pisali su krajem prošle godine, neposredno posle predaje Musulina, da je on posle pljačke 5. novembra odmah pobegao u Srbiju, što navodno objašnjava i činjenicu da je pre dolaska u policijsku stanicu u Monaku prošao kroz Italiju. Francuski mediji pisali su da je francuska policija proveravala kod srpskih kolega verodostojnost navoda svog doušnika, ali se na suđenju ispostavilo da čvrstih dokaza za ovu hipotezu nije bilo.

Posle pljačke veka, policija je našla 9,1 miliona evra od ukupne sume od 11,6 miliona evra.
 

- Da li je slučajno da nedostaju vreće koje sadrže isključivo krupne novčanice - pitao je sudija.
 

- Nisam sve stigao da uguram u unapred iznajmljena kola. Ostavio sam ih u kamionu, novac je stalno padao... Posle sam motorom otišao da sebi kupim nešto za jelo. Kada sam se vratio, policija je bila svuda, pa sam otišao - rekao je Musulin, a na pitanje gde je otišao, odgovorio je: "U Italiju. U Rim, Napulj. Obilazio sam gradove i jeo makarone".
 

Musulin se predao policiji u Monaku 16. novembra, a o tome gde je tačno bio tokom bekstva, Musulin nije želeo da kaže ništa više, kao ni o sumnjama da je prevario osiguranje kada je svojevremeno prijavio krađu svog polovnog "ferarija". Jedan od advokata izjavio je posle izricanja presude da će detalji "afere Musulin" nažalost ostati tajna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online