Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.10.2015.
07:39
A. Bošković - Vesti A

"Ubila sam sina i osetila se kao Bog"

Tamara K. (25), Bečlijka poreklom iz Bosne i Hercegovine koja je osumnjičena da je početkom jula ubila petogodišnjeg sina, pati od šizofrenije od koje nije pravilno bila lečena, što je na kraju dovelo do zločina, mišljenje je psihijatra Karla Dantendorfera koje je on izneo posle veštačenja osumnjičene. Dantendorfer je naglasio, takođe, da Tamara u momentu ubistva nije bila uračunljiva!

wikipedia.org
Austrijska policija pronašla je Tamaru u šumi pored Beča

Tamara je tokom saslušanja navela da je kobne nedelje najpre šetala sa sinom u parku, a posle sa detetom sela da gleda televiziju. Pošto je mališan postao nemiran, ona ga je poslala u sobu. Zatim je pošla za dečakom i naterala ga da popije gomilu tableta!

- Uz njih ćeš dospeti u raj - rekla je, a zatim dečaku stavila jastuk na lice, počela da ga davi i na kraju ga nožem izbola u stomak vrat i ruke.

Posle toga je pokušala sebi da preseče vene, ali je prestala jer ju je to, kako je kasnije ispričala policajcima, bolelo! Dva dana posle zločina Tamaru je zatekla policija u šumi pored Beča i ona je tada čuvarima odmah rekla da je ubila sina.

Prema psihijatrijskom atestu, Tamara najmanje godinu i po pati od šizofrenije koja nije bila pravilno lečena. U vreme zločina stanje se pogoršalo i Tamara je imala halucinacije, zbog čega je psihijatar mišljenja da je psihičko stanje uzrok zločina, što znači da nije bila uračunljiva. Psihijatar Dantendorfer je u svom izveštaju ocenio, takođe, da je rizik da Tamara ponovo nekome naudi veoma visok.

Motiv zločin isplivao je na videlo tek posle više razgovora sa psihijatrom. Tamara je rekla da je "često čula glasove koji su dolazili iz televizora, a na dan zločina joj je rečeno da je njen sin zmija koju mora da ubije"! Tokom zločina ona se, kako je navedeno u izveštaju psihijatra, "osećala kao Bog".

Tamarinoj porodici njeno psihičko stanje nije bila tajna. Otac mališana, Jasmin K, razveo se prošle godine od Tamare i oženio drugom ženom. On je policiji rekao da je Tamara razmišljala o samoubistvu i naveo jedan događaj iz jula 2014. godine kada je Tamara najpre nožem isekla sav nameštaj u kući, zatim iskočila iz automobila u pokretu i na kraju se potpuno skinula nasred ulice! Posle toga je jednu nedelju provela u bolnici gde je dobila terapiju.

Advokat Markus Januške kaže da Tamarin suprug tokom kobnog vikenda nije bio kući i da veruje da ona za to vreme nije uzimala lekove. On je, takođe, kritikovao državne institucije zbog, kako je ocenio, neodgovornog ponašanja, budući da je Tamari trebalo pomoći mnogo ranije!

- Ona je otpuštena iz bolnice i potom se o njoj niko više nije brinuo. Ustanova za zaštitu mladih, posle žalbe njenog bivšeg supruga, bila je u inspekciji, ali je službenik ocenio da je sve u redu - rekao je advokat Januške.

Advokat: Sada se kaje

Advokat Markus Januške je rekao da ne očekuje da će tužilac podići optužnicu, već da će tražiti upućivanje u ustanovu za psihički poremećene prestupnike. Tamara se trenutno nalazi na psihijatrijskom odeljenju Oto-Vagner bolnice u Beču.

- Tamara napreduje i sama kaže da joj prija medicinski tretman. Polako počinje da shvata šta je uradila i žali zbog toga što je ubila sina - preneo je advokat Januške.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online