Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 09.10.2015.
18:28
Tanjug A

"SAD i Rusija da sarađuju po pitanju Sirije"

Nemačka i Španija pozvale su Vašington i Moskvu da rade zajedno na pronalaženju političkog rešenja za rat u Siriji, nakon što su ruski vazdušni napadi u toj zemlji pojačali napetost, javio je AFP.

Reuters
SAD i Rusija još uvek imaju zajedničke interese: Frank Valter Štajnmajer

- Trenutni prioritet je da se usaglase SAD i Rusija - rekao je ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer u Madridu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim španskim kolegom Hoseom Manuelom Garsijom-Margaljom.

- Nećemo moći da započnemo politički proces (u Siriji) kada se dve super sile razilaze u stavovima - rekao je on.

- Uprkos sadašnjoj vojnoj akciji u Siriji, meni se čini da SAD i Rusija još imaju zajedničke interese i ja ih molim da počnu da razgovaraju - rekao je Štajnmajer.

Prema njegovim rečima, cilj pregovora o okončanju sirijskog rata treba da bude očuvanje teritorijalnog integriteta, stvaranje sekularne države i poštovanje verskih manjina, kao i stvaranje prelazne vlade uz ostatke sadašnjih institucija zemlje.

- Važno je da Turska i Saudijska Arabija s jedne strane i Iran s druge, sarađuju, a važno je i da se pronađu načini da Rusija i SAD sarađuju u borbi protiv neprijatelja - rekao je šef španske diplomatije Garsija-Margaljo i dodao da svi akteri sirijskog konflikta treba da rade zajedno.

- Nemačka i španska vlada su saglasni da Asad (predsednik Sirije Bašar) ne može da bude deo konačnog rešenja, s obzirom na njegove zločinačke radnje - rekao je Margaljo.

POVEZANE VESTI

Petak 09.10.2015. 20:16
Prioritet je da se Amerika usaglasi o uništavanju ID, koju je sama stvorila, a ne sada da je brane, što je čitav pametan svijet shvatio !
Petak 09.10.2015. 18:44
А зашто се ви фашиисти мешате у сваку државу света ??? Дали вас је Сирија нешто дирала или напала ??? Асад није напао ни једну суседну државу па због чега онда желите да скинете Асада ??? Преседник Либије није напао ни једну државу света а ви сте скинули Гадафија,па због чега ??? Србија 1999.год. није напала ни једну државу света па зашто сте онда бомбардовали Србију ??? Хусеинисто није напао ни једну државу света па зашто сте онда бомбардовали Ирак ??Вијетнам није напао ни једну државу света а САД су водили рат у Вијетнам 20 година.Зашто вам је сметао и Виктор Јанукович и Чаушеску ??? Зашто вам смета и Путин ?? Дали вам смета Вучић,Дачић ??
Petak 09.10.2015. 19:17
Избрисан мој коментар ?? Неки мајмун који мрзи СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА чим види мој коментар одмах избрише коментар. СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ . "Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије ". Србија је окупирана 5 октобра 2000.год. тада је ушо фашиизам у србију .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online