Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 06.10.2015.
12:31
Tanjug A

"Uletanje ruskih aviona u Tursku ne izgleda slučajno"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u ponedeljak da rusko uletanje u turski vazdušni prostor ne izgleda slučajno i da Moskva još nije zadovoljavajuće objasnila te incidente.

Reuters
Stoltenberg nije zadovoljan ruskim objašnjenjima

- Ne izgleda mi da je u pitanju slučajnost - rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu govoreći o dva slučaja ulaženja ruskih borbenih aviona u turski vazdušni prostor tokom proteklog vikenda.

On je kazao da je taj utisak stekao na osnovu obaveštajnih podataka NATO, o kojima nije želeo detaljnije da govori.

Generalni sekretar je izrazio sumnju u validnost objašnjenja zvanične Moskve, koja tvrdi da su avioni, koji su obavljali zadatke u Siriji, na kratko ušli u turski vazdušni prostor kako bi izbegli vremensku nepogodu.

- Nismo dobili pravo objašnjenje - rekao je Stoltenberg, dodajući da ruska strana nije direktno komunicirala sa NATO, već se o incidentima izjasnila preko medija i izrazio očekivanje da će vojno-vojni kanali komunikacija, koji su očuvani uprkos zahladnelim odnosima Rusije i NATO, biti aktivirani.

Stoltenberg je na konferenciji za medije, koja je održana dva dana uoči zasedanja ministara odbrane zemalja članica NATO u Briselu, ponovio tvrdnje da ruska avijacija nije angažovana u borbi protiv takozvane islamske države, već protiv sirijske opozicije i civila.

Istraga bombardovanja bolnice u Kunduzu u toku

Upitan da prokomentariše nedavno bombardovanje civilne bolnice u avganistanskom gradu Kunduzu, u kome je stradao veliki broj pacijenata i osoblja humanitarne organizacije "Lekari bez granica", za koje se veruje da su ga izvele američke vazdušne snage pod okriljem NATO, Stoltenberg je rekao da je "istraga u toku".

- Kada budemo imali sve činjenice, moći ćemo da izvučemo zaključke i preduzmemo mere da se tako nešto nikad više ne dogodi - kazao je Stoltenberg.

On je još jednom pozvao Rusiju da deeskalira svoju intervenciju u Siriji i da se konstruktivno angažuje u traženju načina da se okonča građanski rat u toj zemlji.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.10.2015. 21:18
Rusija nema šta da objašnjava,a nema ni kome-vi imate svoju istinu koje se slepo držite i što god da kažu nećete verovati,jer vi istinu ni ne prepoznajete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online