Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.09.2015.
16:22
blic.rs A

Orgije, droga i steroidi došli glave milijarderu kog oplakuje ceo Dubai?

Šeik Rašid bin Muhamed bin Rašid Al Maktum, najstariji sin Šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, koji je zamenik predsednika i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, preminuo je u subotu popodne. Pogreb nesuđenog prestolonaslednika Dubaija održan je na groblju Um Hurair, a molitvu je predvodio njegov otac.

Reuters
Poslednji pozdrav preminulom šeiku Rašidu bin Muhamed bin Rašid Al Maktumu

Šeik Rašidov brat Šeik Hamdan bin Muhamed odao je počast svome bratu na Instagramu, objavljujući fotografiju s tekstom:

- Danas sam izgubio najboljeg prijatelja i suputnika iz detinjstva... svog brata Rašida. Nedostajaćeš nam - prenosi Jutarnji.hr.

Stotine članova porodice i prijatelja, kao i državnih zvaničnika okupilo se unutar džamije Zabeel u Dubaiju kako bi odali poslednju počast vladarevom sinu. Njegovo telo, umotano u zastavu UAE, nosila su njegova braća.

 

A photo posted by Fazza (@faz3) on Sep 19, 2015 at 4:47am PDT

Zastave širom zemlje nalaze se na pola koplja dok UAE, država bogata naftom, prolazi kroz trodnevnu žalost.

Bliskoistočne vođe, među kojima su i kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud iz Saudijske Arabije i egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi, izrazili su saučešće šeiku Muhamedu koji je jedna od najuticajnijih osoba u regiji.

Reuters
Molitva za brata: Šeik Hamdan bin Muhamed na sahrani

Po završetku školovanja u Dubaiju, Šeik Rašid diplomirao je u vojnoj akademiji u Sandhurstu u Berkširu 2002. godine. Poznat po svojoj ljubavi prema konjima, princ je osvojio dve zlatne medalje u jahanju u trkama izdržljivosti na azijskoj Olimpijadi 2006. Kao strastveni sportista, osnivač je sportskog i kulturnog kluba u Dubaiju, kojim je predsedavao do 2005.

 

A photo posted by Fazza (@faz3) on Sep 22, 2015 at 6:00am PDT

Isto tako, mnogo je doprineo humanitarnoj organizaciji "Dubai Cares" (Dubai mari), koja se bori protiv siromaštva porodica s decom.

Iako je zvanična verzija njegove smrti srčani udar, razni mediji nagađaju da su mladom Rašidu veoma verovatno presudili droga, alkohol i steroidi.

Naime, naslednik se već neko vreme nije pojavljivao u javnosti, a za to vreme nagađalo se da se leči od zavisnosti. Naravno da mediji u Emiratima ne pišu o takvim stvarima, ali zato su u Saudijskoj Arabiji razvili razne teorije. Pogotovo o orgijama među bogatašima u UAE gde se droga rasipala u ogromnim količiniama. Princ je, navodno, bio veliki ljubitelj tih zabava.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online