Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 17.09.2015.
10:07
Tanjug A

Američki general: Ruska avijacija nas sustiže

Era zapadne nadmoći u vojnoj avijaciji u Evropi je prošla, ocenjuje šef američkih snaga na starom kontinentu general Frank Gorenc i kao razlog navodi naoružanje i inovacije Rusa u vojnoj avijaciji i vazdušnoj odbrani.

Reuters
Modernizacija ruske vojne avijacije zadivljava i brine zapad u isto vreme

Gorenc je upozorio da se ruska vojna avijacija nalazi pred sustizanjem razlike prema SAD i drugim NATO državama. Tekuća modernizacija avijacije i vazdušne odbrane vode ka tome da Rusija efektivno stiže zapadnu vojnu avijaciju, ukazao je general Gorenc.

On je, prilikom nedavnog izlaganja, ukazao da je neophodno suočiti se sa izazovom koje donosi ruska modernizacija. S tim u vezi je posebno ukazao na odlične sisteme vazdušne odbrane i dronove Rusa, koji prete da ugroze vojni balans u Evropi.

"Naša vazdušna nadmoć, moram iskreno reći, se smanjuje", konstatovao je on dodajući da se ne radi samo o avionima, koje Rusija proizvodi, već da je alarmirajuća sposobnost efektivnog zatvaranja vazdušnog prostora.

Na to je, kako je naglasio, potrebno se prilagoditi. Prema njegovim rečima Rusija proizvodi sve više i bolje sisteme naoružanja.

General slovenačkog porekla je dodao da se može reći da su Rusi, kada je reč o vojnim kapacitetima, već sistigli zapad, i to ne samo u Evropi, već svugde u svetu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.09.2015. 13:48
Sto se tice mlazni motora, raketa i aviona Sovjecki savez je stalno bio korak ispred amerike i zapadni zemalja. Sovjeti su bili prvi u kosmosu. Pocetkom 60ti god. vec su imali razvijen sistem vertikalnog uzljetanja aviona sa brodova sa avionima nazvanim Utka. Prije trideset godina ono sto je Suhoj mogao da izvede u letu sa punim naoruzanjem od zapadni aviona mogao je samo Miraz i to bez naoruzanja. Sistem obrnuti krila godinama su amerikanci pokusavali napraviti ali to su do sada jedino uradili Rusi(Suhoj). Jos su Sovjeti proizvodili rakete brzine 9 mahova koje su bile potpuno operativne i precizne. Danas koliko se zna i po izjavama visoki oficira Rusije svoje protivnike su prevazisli za skoro duplo. Jedino u ceme su amerikanci privremeno napravili iskorak je bio takozvani nevidljivi avion. Sovjeti su napravili (u Ukrajini) najveci transportni avion ,Antonov. rusi takodje posjeduju helikopter koi moze da podigne najvise tereta i transportuje ga(Mi 26). Nikada amerikanci po tim pitanjima nisu bili ispred Sovjeta ili kasnije Rusa. Jedino u ceme amerika moze da parira Rusiji nije kvalitet vec iskljucivo kvantitet.
Četvrtak 17.09.2015. 10:57
gde li se dede proamerički srbin- SAD-EVROPA,da čujem njegovo ekspertsko mišljenje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online