Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 07.09.2015.
19:58 >> 22:40h
Tanjug A

Drama u Mađarskoj: Migranti probili kordon policije i krenuli ka Budimpešti, autoput zatvoren

Oko 1.000 izbeglica probilo je kordon mađarske policije u prihvatnom centru Reske, u blizini srpske granice, i krenulo autoput koji vodi prema Budimpešti. Kako prenose mediji, auto-put M5 u Mađarskoj koji od Horgoša vodi ka Budimpšeti zatvoren je sa obe strane između Reskea, koji se nalazi nedaleko od granice sa Srbijom, i mesta Petefisalaš.

Reuters
Pešice se uputili ka Budimpešti: Izbeglice još jednom probile kordon mađarske policije

Poslednje informacije govore da je grupa od oko 100-150 izbeglica stigla do izlaska za Baju, gde ih je zaustavio kordon policije, ali su oni ipak uspeli da nastave put dalje, a trenutno su u toku razgovori predstavnika policije i izbeglica na auto-putu.

Mađarska policija uspela je da ubedi deo izbeglica koji su krenuli peške ka Budimpešti da se vrate nazad autobusima u centar za registraciju kod Reskea, dok njih 70 do 80, prema poslednjim informacijama, odbija da uđe u autobuse i posedalo je na put, javlja Mađarska televizija M1.

Izbeglice su iz novog sabirnog centra kod Reskea, prema navodima televizije M1, krenule oko 18 sati.

Reuters
Migranti ne odustaju od odlaska u Budimpeštu, autoput zatvoren

Mađarska policija je koristila biber sprej protiv onih koji su pokušavali da se probiju kordon, javio je Rojters, dok je mađarska agencija MTI prenela da policija nije koristila suzavac ni palice. Izbeglice su pre svoje akcije uzvikivali "Budimpešta, Budimpešta" i "Sloboda, sloboda".

Među njima je bilo mnogo porodica sa malom decom i oni su u pratnji policije izašli na autoput, koji je 30 minuta hoda od kampa Reske.

Reuters
Probijanju kordona prethodio je i sukob sa policijom koja je koristila i biber sprej

Migranti su ka Budimpešti krenuli trakom koja vodi u suprotnom smeru. Jedan očevidac je izjavio za Rojters da policija nije bila u mogućnosti da ih zaustavi, kao i da su se neki migranti sukobili sa policijom.

Prema informacijama televizije M1, večeras je u Morahalomu, na granci sa Srbijom, i premijer Mađarske Viktor Orban, u pratnji ministra Janoša Lazara, koji je obišao radnike angažovane na izgradnji zida duž granice.

Reuters
Još jedan noćni marš ka glavnom gradu Mađarske

M1 takođe izveštava da se nesmetano odvija transport izbeglica vozom ka Hedješhalomu, na mađarsko-austrijskoj granici, i dalje ka zapadu, te da nema znakova da će Austrija uskoro zatvoriti granicu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.09.2015. 23:36
Vi vesti bas volite da brisete komentare bas ste pravi amerikanci, ali bukvalno oni koji se samo u mcdonaldu hrane.
Ponedeljak 07.09.2015. 23:50
Ја сам Макс, гомно усташшко и представљам се овде као Мики. Још једино на Вестима успевам да ботујем са више налога јер ме админ толерише а Срби се углавном не буне као ни за било шта друго.
Utorak 08.09.2015. 00:58
Слободан Милошевић је српски херој и зато ја једем гомна!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online