Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.09.2015.
17:05
Tanjug A

Danska u libanskim listovima upozorava izbeglice

Danske vlasti objavile su danas oglas u nekoliko libanskih listova, u kojem upozoravaju buduće izbeglice na nove i strože restrikcije za one koji traže azil u toj zemlji.

Reuters
Danska na sve načine pokušava da spreči dolazak imigranata u tu zemlju

Oglas je objavljen u najmanje tri lista na arapskom jeziku i jednom dnevniku na engleskom u Libanu.

- Danska je odlučila da pooštri pravila za izbeglice u više oblasti - piše u oglasu i dodaje da su socijalne beneficije za novopridošle izbeglice redukovane za više od 50 odsto i da spajanje porodica za one koji imaju dozvolu privremenog boravka nije dozvoljeno prve godine po dolasku.

Danske vlasti savetuju one koji nameravaju da izbegnu iz svojih zemalja da će, da bi dobili dozvolu trajnog boravka, morati da govore i razumeju danski jezik, preneo je AFP.

- Svi kojima bude odbijen zahtev za azil moraće brzo da napuste Dansku. Postoji specijalan centar za odbijene, koji proverava da li su oni napustili Dansku što je pre moguće - dodaje se u oglasu.

 

Har i dag, som lovet, indrykket annoncer i fire libanesiske aviser, der informerer om de ændrede vilkår for personer,... Posted by Inger Støjberg on Sunday, September 6, 2015

Oglas je na Fejsbuku objavila i danska ministarka za imigraciju i integraciju Inger Stojberg iz desničarske stranke Ventre.

- Danas sam, kao što sam obećala, objavila oglas u četiri libanska lista, kako bih obavestila o izmenama uslova za ljude koji traže azil u Danskoj - napisala je ona.

Stojberg je napisala i da će isto obaveštenje biti postavljeno u centrima za azil u Danskoj, na 10 stranih jezila, kao i da drugim društvenim mrežama.

U međuvremenu, dansko Ministarstvo za integracije demantovalo je izveštaj da je pet velikih listova u Turskoj odbilo da objavi oglas.

Granična kontrola nije rešenje

Premijer Danske Lars Loke Rasmusen rekao je da uvođenje graničnih kontrola s Nemačkom nije rešenje izbeglicke krize, pošto je u tu zemlju za vikend stiglo više od 400 ljudi. On je rekao da, u skladu s Dablinskim sporazumom, 400 izbeglica mora biti registrovano u Danskoj, iako žele da odu u Švedsku, prenosi Rojters.

U Libanu, koji ima samo četiri miliona stanovnika, nalazi se više od 1,1 milion sirijskih izbeglica.

Oko 11 miliona Sirijaca raseljeno je zbog sukoba koji je u toj zemlji počeo u martu 2011, dok je četiri miliona izbeglo iz zemlje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online