Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.08.2015.
08:29
D. Lukić - Vesti A

Američki san, noćna mora današnjice (6): Krstaški pohod pod lažnom zastavom

Biografija i sadašnja praksa Amerike okeanski su daleko od koloritne "tapiserije". Amerika je nastala na zločinu, izašla iz mašine za mlevenje etniciteta, različitih kultura i nacionalnih identiteta.

Reuters
SAD su izazvale u svetu toliko sukoba, a prete da budu inicijator i trećeg globalnog rata

Američko društvo nijedan respektabilan istoričar nije do sada označio kao, recimo, malo Rusije, malo Italije, malo Poljske - smešanih zajedno.

Umesto toga, različite nacije ubačene su u prisilno čistilište "melting pota" i očišćene od njihovih nacionalnih sastojaka.

Projektujući vlastiti mit na ostatak sveta, Amerika je u novijoj istoriji izazvala toliko sukoba koliko nije nijedna država u dosadašnjoj istoriji planete, uključujući nacističku Nemačku. Takva Amerika preti da bude inicijalna kapisla trećeg globalnog rata.

Krstaški pohodi Amerike naših dana izvode se pod lažnom zastavom multi-kulturne i multi-nacionale tolerancije. Reč je o prodavanju mita onom, sve manjem delu sveta koji još veruje u mitove, pogotovo one američke.

Nedavni incident u Fergusonu - jedan iz duge ovakve rasističke serije u Americi - samo je memento o stvarnom stanju stvari u državi nastaloj na genocidu manjina.

Ovakva Amerika je opasnost po mir u svetu. Genetski je stvorena na ekspanziji i agresiji, a civilicijski nije stasala da obuzda razorno oružje koje drži u rukama.

- Nespremni da se direktno suočimo sa našim unutrašnjim problemima, mi sada gledamo napolje kako bi podstakli druge zemlje da nam one pokažu kako više pluralizma i više tolerancije jeste jedini način da se harmonizuju sukobljena društva... Mi smo zastrašeni od multietničkih sukoba u svetu jer u njima vidimo vlastitu sliku... Zato su ove naše krstaške intervencije, od Bosne, preko Bliskog istoka do Centralne Azije, daleko više motivisane unutrašnjim, nego spoljnim pretnjama, navodi se u analizi američkog mesečnika "Atlantik rivju".

Brutalna vojna sila, pod kakvom god da se motivacijom izvodila, nikada ne imunizira društva od unutrašnjih sukoba i separatizama.

U američkom Građanskom ratu poginulo je 620.000 ljudi.

Današnja Amerika pokazuje da te žrtve nije iskoristila za istorijsku pouku.

Ovog trenutka američki avioni bombarduju sirijsku vojsku kako bi pomogli džihadiste u obaranju "proruskog" režima u Damasku. Crnce ubijaju u Fergusonu (Teksas)... Putina, koji ih sprečava da naprave u Ukrajini još jednu, 776. vojnu bazu, proglašavaju Hitlerom i Mefistom... U samoj Americi Hispanosi su i dalje građani drugog reda.

I nije uzalud onaj meksički predsednik u očaju podigao pogled prema nebu i zavapio: "Jadni moj Meksiko, toliko si daleko od Boga, a tako blizu Amerike".

KRAJ

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online