Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.08.2015.
17:58
Tanjug A

Preminuo ubica novinarke i snimatelja

Osumnjičeni za ubistvo novinarke i snimatelja američke televizijske mreže WDBJ7, Vester Flanagan, preminuo je danas u bolnici u Virdžiniji, objavio je "Vašington post", citirajući policijske izvore.


Policija u Virdžiniji saopštila je da je tokom potere osumnjičeni koji je identifikovan kao Vester Flanagan (41) doživeo saobraćajnu nesreću pošto je automobilom skliznuo sa puta i da je pronađen sa prostrelnom ranom, prenosi AP.

On je bio životno ugrožen i nalazio se u bolnici, navodi policija.

Tragedija se dogodila rano jutros po lokalnom vremenu, u tržnom centru u mestu Bedford gde su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, posle čega su novinari i njihovi sagovornici pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.

Stanica WDBJ7 izvestila je da je ubijena novinarka Alison Parker (24) i kamerman Adam Vord (27), a da je intervjuisana izvršna direktorka privredne komore oblasti "Smit Mauntin Lejk" Viki Gardner upucana u leđa i hospitalizovana.

Na snimku intervjua čuje se da je najmanje osam metaka ispaljeno, prenosi AFP i dodaje da je kamera, nakon što je pala na zemlju, snimila i ubicu, koji nosi pištolj.

Guverner Virdžinije Teri Mek Olif rekao je za radio WTOP u Vašingtonu da nije reč o terorističkom napadu, već krivičnom delu.

Flanagan koji je takođe radio na stanici WDBJ kao reporter godinu dana koristeći pseudonim Bris Vilijams, prethodno je otpušten, mada razlog nije poznat.

Ubica sve vreme kačio komentare i fotke na Tviteru

Tanjug/AP

Flanagan je na svom Tviter profilu objavio snimak na kojima se vidi kako nastradalima prilazi sa leđa.

Odmah nakon toga objavio je i drugi snimak na kojem se vidi kako puca u dvoje novinara i njihovog sagovornika. Ubrzo je njegov profil na toj društvenoj mreži ukinut.

Međutim, tih nekoliko minuta je bilo dovoljno da se snimci koje je objavio rašire po internetu. Takođe, Flanagan je tvitovao da je nastradala novinarka imala ranije neke rasističke komentare, nakon čega se pita kako su mogli da je zaposle posle toga.

Napadač je u medijima bio poznat kao Brus Vilijams, kako mu se zvao i profil na društvenim mrežama.

Medijska kuća ABC objavila je da je preko faksa primila 23 stranice teksta od nekoga ko se predstavlja kao Brus Vilijams. Oni navode da je su sve stranice predali nadležnim organima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online