Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.08.2015.
09:48
Blic.rs A

Babuška serijski ubica: Izdavala stan, pa ubijala stanare

Policija u ruskom gradu Sankt Peterburgu uhapsila je 68-godišnju Tatjanu Samsonovu koja je osumnjičena da je u poslednje dve decenije ubila najmanje desetinu ljudi.

printscreen
Bakica ubijala sve redom

"Babuška" je početkom protekle nedelje optužena da je ubila 79-godišnju prijateljicu Valentinu navodno zbog toga što ova nije prala šoljice za kafu, isekla Valentinino telo na osam delova i pobacala ih na različita mesta u kraju gde je živela. U međuvremenu je povezana i sa drugim zločinima.

Stanovnici kvarta Frunzenski počeli su da pronalaze delove Valentininog tela krajem jula. Policija je povezala stvari kada je čula od svedoka da je Tatjana viđena kako iznosi velike kese iz zgrade iz koje je Valentina nestala.

Snimak sa sigurnosne kamere potvrdio je svedočenje, a policajci su u Valentininom stanu pronašli tragove krvi i ručnu testeru u kupatilu.

- Ni horor film ne može da se poredi s onim kroz šta sada prolazimo. Takav haos, ne možete ni da zamislite. Čista strahota - kaže za "Raša tudej" Natalija, komišinica žrtve.

VIDEO: "Bakica" se rešava tela jedne od žrtava: 

Druga komšinica Nadežda videla je da Samsonova "izbacila napolje četiri kese".

- Iskoristila je veliki lonac da iznese glavu, ličio je na onaj koji je Valja imala. Užasno - rekla je Nadežda.

Samsonova se sprijateljila sa Valentinom obećavši da će brinuti o njoj.

Otkriveno je da je Samsonova lečena u mentalnoj instituciji u više navrata i da joj je dijagnostikovana šizofrenija.

Istražitelji su u njenom stanu našli detaljno ispisan dnevnik koji je ona pisala na tri jezika, u kojem je opisala desetak ubistava koje je izvršila od kraja 90-ih godina prošlog veka.

- Jednom sam je pitala gde joj je muž. Odgovorila je "O, to je veoma tužno, on je jednostavno nestao - kazala je komšinica Marina.

Ona je navela da je oduvek znala da je Samsonova iznajmljivala sobu u svom dvosobnom stanu.

- Znam vrlo dobro da se stanari nisu dugo zadržavali. Mesec dana, možda dva, ne više - dodaje Marina.

Ona je mislila da su stanari odlazili jer se nisu dobro slagali sa starom gazdaricom.

- Kako je sada ispalo, oni uopšte nisu odlazili. A sada tu Samsonova opisuje kako je ubila ovog stanara, onog stanara. Bože moj - rekla je Marina.

Rekla je policiji da je prilikom ubistva Valentine imala pomoć druge komšinice što se ispostavilo kao laž.

Takođe im je kazala da je završila baletsku školu u Sankt Peterburgu, a zapravo je radila u hotelu raznoseći torbe gostima. Policija je navela da je žrtve omamljivala pre ubistava.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online