Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.07.2015.
08:50
I. Kozarski - Vesti A

BIA lovi Srbe u Donjecku

Srpkinja snajperista s pozivnim imenom Bagira više ne krije lice. Srpkinja u Armiji Novorosije kaže da skrivanje identiteta više nema smisla, pošto dobrovoljce uhode agenti BIA i javljaju njihova imena u otadžbinu, gde su stavljeni van zakona i preti im robija.

Reuters
Snajperista dobrovoljac skinula masku (Foto: Ilustracija)

- Mnogo je Srba sa mnom stiglo u Novorosiju. A stigli su i agenti BIA koji u Beograd šalju informacije o nama. Već je nemoguće da se vratim kući. Srbija se sprema u EU i narod niko ne pita o tome. Zato sam sada u otadžbini terorista i to je veoma teško za moje roditelje - kaže Bagira.

Ona priča da su mnogi dobrovoljci uhapšeni već na beogradskom aerodromu. Bagira smatra da srpski dobrovoljci treba da postupaju pametnije i da kao ona autobusom putuju obilazno: Beograd, Budimpešta, Užgorod, Čop, Kijev, Sankt Petersburg, Rostov na Donu.

Bagira kaže da je Donbas postao njena zemlja. I kada je pitaju odakle je, Bagira odgovara "sa Donbasa". A to je zaslužila učešćem u velikim operacijama, još prošlog leta kada je kod Ilovajska opkoljeno oko sedam hiljada vojnika kijevskog režima. Pamti nazive naselja koja je oslobađala. Priča da su iz Kirovska ušli u Krugloje i očistili ga. Potom u Redkodub.

- Tamo je bilo strašno. Veoma mnogo naših je poginulo. I ako neprijatelji čitaju ovo, neka znaju. Nas Srba bilo je u Redkodubu 40, a njih osam hiljada. A onda smo ušli u Debaljcevo. Tamo je izginuo Imperijalni bataljon (odred dobrovoljaca, monarhista iz Rusije). Posle smo našli američke suve dnevne obroke, mnogo američkog smo našli. Poslali su instruktore Ukrajincima. Imam fotografiju dva prevrnuta ukrajinska BVP. Američki instruktori naučili su Ukrajince da ih koriste, ali vozači nisu imali iskustva - priča Bagira.

Ratni drug Bagire, srpski dobrovoljac s pozivnim imenom Jeger, s prezirom govori o onima koji ih u otadžbini nazivaju najamnicima. Za pet meseci primio je platu od ukupno 15.000 rubalja (oko 242 evra). Ovom bivšem građevincu je 26 godina i jedino ne želi da govori o Kosovu.

- Ništa ne mogu da kažem o Kosovu. To je suviše bolno za mene, jednostavno ne mogu - rekao je Jeger koji je uveren da će Srbija povratiti svoju zemlju - s Rusijom.

Zarobili Hrvata

Bagira priča da su jednom zarobili Hrvata, pripadnika kijevskih snaga.
- Nemam reči da opišem toliku mržnju s kojom smko se suočili. Rekao je da nije došao da spasava Ukrajinu:"Došao sam za Srbima, ovde mogu da ih ubijam". Ja to ne razumem i neću da razumem otkuda tolika mržnja kod njega - kaže Bagira.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.07.2015. 12:26
Uvatiće te ij za "palicu"!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online