Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 20.06.2015.
09:57
sputniknews.com A

Putin: Mi nismo agresori

"Rusija se ne ponaša agresivno i ne pretenduje da bude super sila, u smislu da teži svetskoj hegemoniji" izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, naglašavajući da ona (Rusija) samo hoće da bude poštovana među međunarodnim partnerima.

Reuters
Rusija nikome ne nameće svoje standarde: Vladimir Putin

Putin je na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da se ne slaže sa izjavama bivšeg francuskog premijera Fransoa Filona da Rusija "sve više deluje agresivno".

- Mi ne nastupamo agresivno. Samo smo dosledniji u odbrani naših interesa - istakao je ruski lider.

Putin je rekao da Rusija ne teži hegemoniji ili bilo kakvom statusu super sile.

- Mi nikome ne namećemo svoje standarde ili modele ponašanja. Želimo jednake odnose sa svim  akterima međunarodne zajednice - sa partnerima iz Amerike, Evrope i Azije - naglasio je ruski predsednik.

On je istakao i da Rusija ne želi da bude ponižavana.

- Rusija želi da je poštuju. A ko to ne želi? Ko želi da bude ponižavan? Time što traži da je poštuju, Rusija ne zahteva ništa posebno - zaključuje Putin.

Kanada će se se pomiriti sa odlukom SAD

Ukoliko Amerika odluči da pozove Rusiju da se vrati u „veliku sedmorku" (G7) i tako oživi format G8, Kanada će morati da se pomiri sa tim, rekao je Putin.

- Ne želim da nikoga da uvredim, ali ako SAD kaže da Rusija treba da se vrati u G8, kanadski premijer će promeniti svoje mišljenje - rekao je Putin novinarima tokom sastanka sa šefovima svetskih novinskih agencija u Sankt-Peterburgu.

Premijer Kanade Stiven Harper izjavio je nedavno da smatra da Rusija ne treba da se vraća u "Veliku sedmorku" jer je tokom ukrajinske krize porušila osnovu po kojoj pripada klubu najrazvijenijih zemalja.

- Ne mislim da Rusija za vreme Vladimira Putina pripada G7. Tačka. Kanada će se veoma snažno suprotstaviti tome da Putin ponovo sedne za taj sto. Za povratak Rusije je potreban konsenzus, ali taj konsenzus se prosto neće desiti -rekao je Harper.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je ubrzo nakon izjave kanadskog premijera rekao da za Kremlj nije novost nepomirljiv odnos Zapada prema Vladimiru Putinu.

- Što se tiče takvog nepomirljivog odnosa prema našem predsedniku, to nije novost. Mi samo izražavamo žaljenje što je tako brzo obnovaljena retorika 70ih godina prošlog veka - rekao je tada Peskov.

"Osmorka" je postala „sedmorka" nakon što su zemlje G7 rešile 2014. godine da ne pošalju svoje lidere na samit neformalnog kluba razvijenih zemalja u Soči i okupili se bez učešća Rusije u Briselu. Takva odluka je bila doneta u pozadini krimskih događaja.

POVEZANE VESTI

Subota 20.06.2015. 16:15
Ma Putko nemoj se sekirati-pa niste.Ovi zapadni nacci zli jezici lažu-zavist proradili,što ti možeš oni ne mogu ni da sanjaju.
Subota 20.06.2015. 21:21
" ........Vladimir Putin, naglašavajući da ona (Rusija) samo hoće da bude poštovana među međunarodnim partnerima. " .... ha ... među kojim međunarodnim partnerima ( ko bi jos da bude partner Putinu ??? )
Nedelja 21.06.2015. 09:31
Kod pravih i istinskih partnera , postovanje treba da se zasluzi !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online