Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 12.06.2015.
14:12
Tanjug A

Stros Kan oslobođen optužbi: Sladostrasnik da, makro - ne

Bivši generalni direktor MMF i nekadašnji savetnik Vlade Srbije Dominik Stros Kan oslobođen je optužbi za podvođenje pred francuskim Višim sudom u Lilu.

Reuters
Ide kući, slobodan: Stros Kan

Sudija je ocenio da je Stros Kan bio "sladostrasnik slobodnih shvatanja, ali mušterija, a ne makro".

Tom rečenicom je završena je četvorogodišnja saga, koja je počela nakon što je jedna spremačica u njujorškom hotelu optužila DSK-a za seksualno zlostavljanje. Taj slučaj je završen vansudskim poravnanjem, ali su usledile nove optužbe protiv 66-godišnjeg ekonomiste.

Bivši direktor MMF-a je pred sudom rekao da je učestvovao u "seks žurkama", koje su ličile na antičke orgije, jer mu je bilo neophodno "nešto za opuštanje" dok se "borio da spasi svet tokom jedne od najgorih finansijskih kriza u istoriji".

Ženske osobe na tim žurkama su po pravilu bile prostitutke, koje su u svojim svedočenjima navele da nisu nimalo uživale u, kako su neke od njih rekle, "zverskim scenama".

Poznati ekonomista je bio optužen za podvođenje sa otežavajućim okolnostima pošto je, kako se tvrdilo tokom tronedeljnog suđenja, pomagao i podsticao prostituisanje sedam žena - što po zakonu može da nosi kaznu i do 10 godina zatvora i novčanu kaznu od 1,5 miliona dolara.

Među otpuženima u istom slučaju bilo je više od deset osoba, a među njima menadžeri hotela, biznismeni, jedan advokat i jedan šef policije.

Oni su optuženi da su organizovali ili učestvovali u orgijama u Parizu, Vašingtonu i regionu Brisela u periodu od 2008. do 2011. godine, dok je Stros-Kan bio šef MMF i uz to oženjen.

Kako navode svetske agencije, dobar deo javnosti je uprkos svemu očekivao oslobađajuću presudu za Stros Kana i druge optužene, jer su na suđenju "izneti limitirani dokazi".

Stros Kan je tokom iznošenja odbrane insistirao na tome da nije znao da su devojke prostitutke i da je mislio da su prosto "slobodnih shvatanja". Dve devojke su tokom svojih svedočenja priznale da mu nikada nisu otvoreno rekle čime se bave.

Inače, tužilac je takođe tražio da Stros Kan bude oslobođen optužbi, jer krivično delo koje mu se stavljalo na teret mora biti dokazano jasnim dokazima o tome da je promovisao prostituciju ili imao direktnu zaradu od nje.

POVEZANE VESTI

Petak 12.06.2015. 17:22
Oslobodjen-pačovek i nije bio kriv.Čista nameštaljka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online