Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 31.05.2015.
15:10
Srna A

"Moskva propušta šansu za ublažavanje sankcija"

Moskva bi zbog "crne liste" evropskih političara kojima je zabranjen ulazak u Rusiju mogla da propusti šansu da joj Zapad ublaži sankcije, piše "Forbs".

en.wikipedia.org
Ruska "crna lista" mogla bi da produži zapadne sankcije do 2016. godine

List piše  da Moskva zabranom ulaska za 89 evropskih političara na teritoriju Rusije, ozbiljno rizikuje da joj Zapad ne ukine sankcije krajem ove godine, prenosi agencija "Sputnjik".

- Čini se kao da Rusija želi da se sankcije protiv nje produže i u 2016. godini - navodi kolumnista "Forbsa" Kenet Raposa.

Sankcije koje su zapadne zemlje uvele Rusiji direktno utiču na strane investitore, podseća "Forbs".

Na "crnoj listi" Rusije, između ostalih, nalaze se generalni sekretar Saveta Evrope Korsepijus Uve, bivši britanski premijer Nik Kleg i bivši premijer Belgije Gi Verhofštad.

Kleg je tvrdio da Rusija nema pravo da bude domaćin Mundijala 2018. godine, dok se Verhofštad zalagao za uvođenje sankcija Moskvi još za vreme evromajdanskih protesta prošle godine.

"Forbs" podseća i da su Amerika i EU, zbog ponovnog ujedinjenja Krima i Rusije, u martu prošle godine zabranile pojedinim ruskim političarima ulazak na njihovu teritoriju, dok su ekonomske sancije protiv ruskih kompanija uvedene dva meseca kasnije.

Zapad je, osim što kritikuje rusku politiku prema Ukrajini, nezadovoljan i zbog podrške koju Rusija pruža predsedniku FIFA Sepu Blateru, napominje list.

"Forbs" napominje da ruski predsednik smatra da je Blater žrtva "američkog lova na veštice", te ističe da se Vladimir Putin boji da će političari poput bivšeg britanskog premijera bojkotovati održavanje Mundijala u Rusiji 2018. godine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.05.2015. 16:14
Ovi iz EU su gluplji nego što sam mislio ! Rusi im dokazali po ko zna koji put da ih zabole za sankcije, a dok EU shvati da je ona sama žrtva istih sankcija, proće dosta vremena !
Nedelja 31.05.2015. 15:38
САД су дали санкције Куби 1960.год. и трајале су 55.година . САД су дали санкције Србији како би избила револуција у Београду да се скине Слободан Милошевић. Колико ће година санкција бити према Русији ??? Све док не избија револуција у Москви како би се скинуо ПУТИН . " Не нападају Русију због Путина већ Путина због СИБИРА ".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online