Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.05.2015.
10:24
B92 A

Kalašnjikov se bacio i na proizvodnju dronova

"Kalašnjikov Koncern" predstavlja nove bespilotne letelice i desantne čamce na integrisanom Sajmu bezbednosti — ISSE-2015. u Moskvi.

rt.com
"ZALA aero", novo čedo "Kalašnjikov Koncerna"

U februaru ove godine, "Kalašnjikov" je kupio 51 odsto akcija i sada ima kontrolu nad Ribinsk Brodogradilištem i "ZALA aero grupom", koja proizvodi bespilotne letelice. Preduzeće planira da investira 700 do 800 miliona rubalja (14 do 16 miliona dolara) u ta dva preduzeća i očekuje da povrati investiciju u roku od tri godine.

- Sajam ISSE-2015 je prva manifestacija na kojoj kompanija pokazuje novi pristup proizvodnji bespilotnih letelica i modernih desantnih čamacam koji su deo strategije razvoja do 2020. godine - kaže Aleksej Krivoručko, generalni direktor preduzeća"Kalašnjikov“.

"ZALA aero“ proizvodi niz krilatih i helikopter letelica koje mogu biti opremljene različitim kamerama i senzorima po izboru klijenta.

"ZALA 421-08M“, dron do četiri kilograma, ima modul za automatsko praćenje cilja i jedinstvenu funkciju za osovinu u svojoj klasi. Još jedna letelica na koju je kompanija ponosna je helikopter"421-22“, specijalno opremljen za video-nadzor. On može da nosi specijalno dizajniran paket za spasavanje, koji se sastoji od prsluka ili malog splava na naduvavanje, i dostavlja ga sa visokom preciznošću na određenu koordinatu.

"Zala aero grupa" pravi robote za veliki broj ruskih kompanija, uključujući "Rosnjeft", "Gasprom", "Lukoil", i "Rosatom" i za ruske bezbednosne agencije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za hitne intervencije.

Ribinsk Brodogradilište na sajmu u Moskvi predstaviće dva čamca proizvedena za Rusku bezbednosnu agenciju i Ministarstvo za vanredne situacije. Jedan od njih je "Lider 12M“, sekač za civilne i vojne namene, može se koristiti u patrolnim misijama, akcijama spasavanja, u vatrogasnim i u operacijama ronilaca.

Drugi je nosač aviona,"BK-10“ koji može da manevriše u blizini obale, da se koristi za evakuaciju i u antiterorističkim operacijama.

Na najvećem ruskom sajmu bezbednosti predstavilo se 386 kompanija iz sedam zemalja.

POVEZANE VESTI

Subota 23.05.2015. 13:21
I u ovoj grani vojne tehnike(kao u svim ostalim) Rusi ce prednjaciti kao najbolji!!! Zivela Srbija!!! Zivela Rusija!!! Zivelo Pravoslavlje!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online