Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.04.2015.
14:13
Tanjug A

Putin: SAD čeka sudbina SSSR

U obraćanju naciji u direktnom tv prenosu, Vladimir Putin je upitan da protumači američki hegemonijalizam koji je uporedio sa nekadašnjim delovanjem SSSR-a.

Reuters
Država će pomoći poljoprivrednicima dodatnim subvencijama

- SAD nisu potrebni saveznici, nego vazali. Rusija ne vidi sebe u takvom sistemu odnosa - rekao je Putin i dodao da je ruskovodstvo SSSR-a posle Drugog svetskog rata pomoću sile nametalo svoj model zemljama istočne Evrope.

- To treba priznati - rekao je Putin, ističući da to sada čine SAD, zbog čega ih čeka ista sudbina kao i SSSR.

Neobična diskusija Putina i "običnog" Rusa po imenu Džon

Britanski farmer po imenu Džon je najupečatljiviji sagovornik ruskog predsednika Vladimira Putina u prvih sat vremena televizijske emisije "Direktna linija", u kojoj Putin uživo odgovara na pitanja građana Rusije na razne teme, pišu danas svetski mediji.

Poljoprivrednik koga je voditelj emisije predstavio kao "jednog običnog Rusa, Džona", požalio se Putinu na stanje ruske poljoprivrede i upitao ga: "Da li verujete u statistiku koju vam pokazuju? Ili oni možda lažu jer se boje da kažu istinu?", preneo je britanski list "Gardijan".

Ruski predsednik je na to odgovorio da veruje brojkama i da je statistika "češće pouzdana nego što nije".

Džon, koji u Rusiji živi još od 1992. godine, a državljanin te zemlje je postao 1997, požalio se Putinu na cenu po kojoj distributeri otkupljuju mleko, a koju određuje država, i rekao da je ta cena previše niska da bi njegova farma mogla da bude profitabilna.

Putin je izjavio da je ruska vlada svesna problema na terenu i obećao da će uvesti dodatne subvencije za ruske poljoprivrednike.

Predsednik Rusije je zatim upitao živopisnog seljaka sa belom bradom i britanskim akcentom kako je završio u Rusiji i dodao na francuskom: "Tražili ste ženu?"

Svetski mediji su se posle toga zainteresovali za Džona, za kojeg su otkrili da se preziva Kopiski, da je u Britaniji bio biznismen i da je radio u sektoru uglja i čelika.

U Rusiju je došao 1992. kako bi osnovao rusku filijalu svoje firme, ali se ubrzo zaljubio u Ruskinju Ninu Kuzmičevu. Ona nije želela da napusti Rusiju i htela je da se uda za muškarca pravoslavne vere, pa je Džon prešao na pravoslavlje i 1997. dobio rusko državljanstvo.

Kopiski i njegova supruga, koji imaju petoro dece, sada vode najveću mlečnu farmu u Vladimirskoj oblasti na istoku Rusije sa više od 4.000 grla.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.04.2015. 14:27
Živi bili,pa vidjeli ko će prije-oni kojima ližete guz/ice ili majka Rusija. Za tvoju informaciju, ustaš/ki praznoglavče, Putin skoro i ne pije alkohol.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online