Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.04.2015.
21:59
Telegraf A

Rusija postavila raketni sistem na Arktik

Rusija širi vojnu prisutnost na Arktiku tako što je u tom području postavila raketni sistem vazduh-zemlja, objavio je general Kiril Makarov.

Reuters
Rusija osigurava eksploataciju gasa i nafte na Arktiku

– Lovci presretači MIG-31 takođe će biti raspoređeni u to područje bogato rudama, zajedno s novim radarom na ostrvu Nova Zemlja u Arktičkom moru – rekao je general.

Ruska vojska poslednjih godina je sve prisutnija na krajnjem severu, u vreme kada Moskva polaže prava na velike delove arktičkog podmorja kako bi osigurala prava na iskorišćavanje nafte i gasa.

Arktik zbog topljenja leda postaje i sve važniji plovni put, što je dovelo do teritorijalnih sporova nekoliko zemalja. Severni pol prisvajaju Kanada, Rusija i Danska.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.04.2015. 22:21
Na Sjevernom polu ruska i srpska zastava Nedelja 05. Apr 2015 16:55 U čast velikog jubileja, Rusi su razvili zastave svih svojih federalnih subjekata, kao i još dva stega stranih zemalja. Na Svalbardu, tj. Špicberškim ostrvima danas je održana svečana ceremonija. Rusi su u naselju Barencburg razvli džinovsku zastavu koja je spoj zastava svih ruskih federalnih regiona, kao i tri nacionalne zastave: Rusije, Norveške i - Srbije. Obred je bio deo ekspedicije "Arktik 2015" koju bodi Vjačeslav Bočarov, zamenik predsednika Javne komore Rusije i nosilac zvanja Heroj Rusije. Sa njim je i Nikolaj Drozdov, predsedavajući pokreta "Živa planeta", koji se bori za očuvanje životne sredine. Cilj ekspedicije je podsećanje na 70. godina pobede nad fašiizmom, kao i paljenje Večnog plamena u spomen na trijumf nad Hitlerovom Nemačkom i njenim saveznicima. Nakon razvijanja orijaške zastave, velike kao fudbalski teren, intonirane su himne Rusije, Norveške i Srbije. Otkud Rusi na Svalbardu? Iako se nalazi na norveškom arhipelagu, sporazumom iz 1920. Barencburg pripada Rusiji radi korišćenja rudnih bogatstava ovog ostrvlja. U njemu se nalazi ruski konzulat koji je najsevernije diplomatsko predstavništvo na planeti.
Ponedeljak 06.04.2015. 22:20
SAD postavlja tamo Rusija onamo,pa za ljude neće biti mesta na kugli zemaljskoj od ovih raketa,te ruskih te američkih(naravno njih mora biti mnogo mnogo više jer oni šizofreno gledaju na ovaj svet kao gospodari).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online