Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.04.2015.
17:11
Tanjug A

Panika: Dva aviona "Džermanvigsa" u jednom danu prinudno spušteni

Prvi avion nemačke aviokompanije "Džermanvigs" na letu od od Hanovera do Rima bio je prinuđen da neplanirano sleti u Veneciju pošto je jednoj putnici i članu posade iznenada pozlilo, dok je drugi na letu Keln-Venecija, preusmeren u Štutgart, pošto je posumnjano da letelica "Erbas A319" gubi gorivo, navela je kompanija u saopštenju.

Reuters
Nije bilo reči o hitnim situacijama, naveo "Džermanvings"

Incident se dogodio manje od dve sedmice pošto se avion iste aviokompanije srušio u francuskim Alpima.

Let "Džermanvingsa" 4U814, sa 123 putnika i pet članova posade, poleteo je jutros iz Kelna, ali su piloti ugasili jedan motor i usmerili avion ka Štutgartu, kada su primetili problem.

- To je uobičajena bezbednosna procedura. Nije reč o prinudnom sletanju, naveo je "Džermanvings" u saopštenju, preneo je Rojters.

Drugi avion na letu 03882 od Hanovera do Rima, preusmeren je na aerodrom "Marko Polo" u Veneciji, gde su se putnici iskrcali i rečeno im je da sačekaju u čekaonici za odlaske, izvestio je "Independent".

Italijanski list "Mesađero" preneo je izjavu Eugenija Bartolinija, profesora iz Rima, koji je rekao da je putnici koja je sedela u redu iza njega bila potrebna pomoć, zbog "straha od letenja" i "uznemirenosti".

- Kada je avion sleteo, kapetan nam je rekao preko mikrofona, na engleskom, da je jednom članu posade i putniku pozlilo, i da je zato odlučio da sleti na (aerodrom) "Marko Polo", rekao je Bartolini.

Lekari su ušli u avion i ukazali pomoć putnici koja je sedela iza profesora.

- Ona im je rekla da je uplašena, da je veoma uznemirena. Ne znam ništa o članu posade, jer su oni bili u kabini, dodao je Bartolini.

Iz "Džermanvingsa" su demantovali da je bilo reči o hitnoj situaciji, ali su potvrdili neplanirano sletanje u Veneciju.

- Dve osobe, putnik i član posade, imali su jaku mučninu i bila im je potrebna medicinska pomoć, navodi se u saopštenju kompanije.

Incidenti su se dogodili manje od dve sedmice pošto se avion "Džermanvingsa" srušio u francuskim Alpima, kada je poginulo svih 150 putnika i članova posade, a osumnjičen da je namerno oborio letelicu je kopilot Andreas Lubic.

Iz "Džermanvingsa" su demantovali da je bilo reči o hitnoj situaciji, ali su potvrdili neplanirano sletanje u Veneciju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online