Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 19.03.2015.
11:22
Tanjug A

Senator SAD: Gde Amerika zgazi, tu hrišćani "ne rastu"

Ukoliko padne Sirija sledi "vrlo brzo napredovanje Islama na Evropu", izjavio je američki senator iz Virdžinije Ričard Blek, dodajući da su godine intervencija SAD na Bliskom istoku i drugde rezultirale ogromnim brojem raseljenih hrišćana u Siriji, Iraku i na Balkanu.

facebook.com
Američki senator Ričard Blek na pasuje u vašingtonski kalup i ne brani slepo američku borbu za demokratiju

- Ako pogledamo istoriju američkog mešanja od prvog rata u Iraku, centralno je da su u svakom od slučajeva različite zemlje "očisćene od hrišćana" - rekao je on za "Raša tudej" (RT), navodeći da su hrišćani koji su živeli na Kosovu preko hiljadu godina "nestali, potpuno uništeni".

Ruska satelitska TV na engleskom jeziku podsetila je da je pre 11 godina tokom četvorodnevnog pogroma na Kosovu i Metohiji više od 4.000 hrišćanskih Srba proterano iz šest gradova i devet sela, a da su etnički Albanci u neredima uništili vise od 900 kuća i 39 crkava.

Blek je intervjuu za RT rekao da većina Amerikanaca nije svesna da su počeci hrišćanstva vezani za prostor današnje Sirije.

Ako padne Sirija, ode Evropa

Američki senator, koji je prošle godine zahvalio sirijskoj vladi Bašara el Asada na zaštiti preostalih hrišćana u toj zemlji, izrazio je zabrinutost zbog sudbine Damaska, Bliskog istoka i Evrope.

- Ako padne Damask, zastrašujuće crno-bele zastave Islamske države vijoriće se nad Sirijom - rekao je Blek, dodajući da bi posle nekoliko meseci "pali Jordan i Liban", a da bi sledeći cilj samoproglašene Islamske države bila Evropa.

- Siriju posmatram kao centar gravitacije (...) zapadne civilizacije. Ukoliko ona padne, videćemo vrlo brzo napredovanje Islama na Evropu - rekao je Blek, koji je služio u američkoj mornarici i bio vojni tužilac do izbora u Senat.

RT prenosi podatke "Sirijskog centra za politička istraživanja", po kojima je šest odsto stanovništva Sirije poginulo ili je ranjeno u sukobima, više od pet miliona je izbeglo, a unutrašnje raseljenih je 40 odsto od preostalog broja stanovnika od 17,65 miliona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.03.2015. 11:30
Njihov kraj je jako blizu, jedna greska i ode amerika u pm-terinu.........Za pola sata i manje.....gotovi su........Al prije toga ce ih novonastala crna armija napasti.....iz bronksa naoruzani sa ak-47....ratatata...
Četvrtak 19.03.2015. 11:50
Sa blagoslovom Vašingtona,i finansijskom pomoći bele kuće realizacija projekta islamizacije se realizuje.
Četvrtak 19.03.2015. 11:39
Ричард Блек : " Где Америка згази ту Хришћани не расту ". Чекај бре Ричарду па Српски народ каже да је Слободан Милошевић био ваш агент и да је Милошевић згазио хришћане на Балкану а не ви американци .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online