Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 05.03.2015.
13:18
Tanjug A

"Putin je kao kancer koji se širi izvan Rusije"

Bivši svetski šampion u šahu i opozicionar Gari Kasparov, koji živi u SAD, izjavio je pred američkim Senatom da je predsednik Rusije Vladimir Putin poput kancera i da planira da proširi zemlju, u čemu ga treba sprečiti.

Reuters
Kasparov: Treba zaustaviti Putina

Kasparov je juče svedočio pred Odborom za spoljne posle američkog Senata, zajedno sa nekadašnjim predsednikom Gruzije Mihailom Sakašvilijem.

Obojica su upozorili na, kako su rekli, planove Putina da se širi, preneo je Euronjuz.

Američko parlamentarno saslušanje bilo je službeno posvećeno, kako je navedeno, "ruskoj agresiji u istočnoj Europi" i stanju u Ukrajini, Moldaviji i Gruziji.

Kasparov koji živi u SAD u samonametnutom izgnanstvu, izneo je, kako je preneo Euronjuz, prilično mračnu sliku budućnosti ruske opozicije nakon smrti Njemcova koji je u petak uveče ubijen nedaleko od Kremlja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.03.2015. 13:25
US senator McCane:“Nema veze ko je ubbio Nemcova,Putin je kriv!“
Četvrtak 05.03.2015. 13:27
amerika je kuga 20 i 21 veka
Četvrtak 05.03.2015. 13:28
Američka Agencija za nacionalnu sigurnost osmislila je način kako špijunski software sakriti u hard diskove proizvođača Western Digital, Seagate, Toshiba i ostalih kompanija, što joj omogućuje prisluškivanje većine svjetskih kompjutera, tvrde naučnici i bivši operativci, javlja Hina. Radi se o velikom broju špijunskih programa koje je otkrio Laboratorij Kaspersky, proizvođač sigurnosnih programa iz Moskve, koji je otkrio niz zapadnih operacija vezanih uz kibernetsku špijunažu. Ta kompanija tvrdi da je u 30 zemalja otkrila osobne kompjutere koji su bili inficirani s jednim ili više špijunskih programa. Različite mete Najviše inficiranih kompjutera otkriveno je u Iranu, Rusiji, Pakistanu, Afganistanu, Kini, Maliju, Siriji, Jemenu i Alžiru. Na meti su bile vladine i vojne institucije, telekomunikacijske kompanije, banke, kompanije za energetiku, nuklearni naučnici, mediji i islamski aktivisti. Kaspersky odbija javno imenovati zemlju koja stoji iza te špijunske kampanje, ali tvrdi da je blisko povezana sa Stuxnetom, cyber-oružjem kojim je NSA napao iranska postrojenja za obogaćivanje uranija. NSA je agencija zadužena za prikupljanje elektronskih obavještajnih podataka za Sjedinjene Američke Države.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online