Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 02.03.2015.
12:14
Vesti A

Obraćanje vlasnika "Vesti" čitaocima

Poštovani čitaoci štampanog i elektronskog izdanja “Vesti“,

Vesti
Aleksandar Vidaković

Obraćavam vam se sa željom da objasnim sistem funkcionisanja naše porodične, privatne kompanije, sistem kojim negujemo nezavisno i kritičko novinarstvo, sistem čije vrednosti želimo da delimo sa vama u komunikaciji koja ide u oba smera, bez potrebe za osuđivanjem ili čak presuđivanjem o pojedinim stvarima o kojima saznanja nemamo ili mi ili vi.

U skladu s tim, moram da se osvrnem na komentarisanje naše poslovne politike, naročito ako se ima na umu da mi novac ne primamo ni od koga, da se elektronsko izdanje finansira isključivo iz štampanog, a da pri tome trpimo velike pritiske kako od matice, tako i od strane zapadnih zemalja na čijem se tržištu prodajemo - a ti pritisci neretko su i političke prirode.

Takođe, iako se finansiramo isključivo iz sopstvenih izvora, to nas ne sprečava da budemo preduzeće koje brine o svojim zaposlenima - ne spadamo u one kompanije koje će ostaviti radnike na ulici i pored velike krize koja pogađa sve, dakle - ne jurimo za profitom, iako smo svesni značaja i uloge novca u savremenom društvu.

Naš posao se finansira kroz kupovinu štampanog izdanja, radimo sa sopstvenim sredstvima i ne primamo pomoć ni od koga. Pri tome, treba imati na umu da mi imamo više izdanja naše novine širom sveta, da se štampamo na ćirilici i latinici i da smo jedina novina na srpskom jeziku u svetu van Srbije... Sve ovo nam jako otežava posao, a naš osnovni zadatak protekle 22 godine bio je, kao što će biti i ubuduće, da vas redovno, brzo i nepristrasno obaveštavamo o događajima u matici i svetu, kao i da se borimo za očuvanje tradicionalnih vrednosti i identiteta.

Da bismo zadržali našu nezavisnost i vama mogli da ponudimo kvalitetan proizvod, neophodno je da prodajemo naše štampano izdanje, te u skladu s tim dolazi i odluka o delimičnom ograničavanju sadržaja koji iz naše novine možete da pročitate na našem portalu. Mi se trudimo da taj sadržaj na portalu ne naplaćujemo, a i dalje vam besplatno nudimo naš kompletan video materijal.

Za nas je to jedini prihvatljiv način na koji ćemo nastaviti da se borimo za istinu, časnost novinarske profesije i za naše čitaoce, a nesuvisle komentare o tome kako smo strani plaćenici ili sve radimo samo za profit razumemo kao maliciozne pokušaje onih koji se bore protiv razmene mišljenja i ne žele da prihvate činjenicu da ne mora baš uvek njihovo mišljenje da bude tačno.

Kao i do sada, i dalje smo tu da vas saslušamo i pozdravljamo sve vaše predloge kako da zajedno budemo još bolji.

S poštovanjem,

Aleksandar Vidaković

Vesti

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.03.2015. 15:17
Господине Видаковићу, пажљиво сам прочитао Ваше обраћање читаоцима и учесницима портала. За вас имам само једно питање, а везано је за брисање коментара. Зашто поједине коментаре бришете, чак и оне у којима нема ни једне безобразне речи, а ни псовке, а коментаре појединаца, који су пуни мржње и псовки, или их оставите или их држите временски преко сваке мере, па их после обришете. Немате исти критеријум према свим учесницима овог портала, а требали би имати. Ево падоше ми на памет речи: ''изгуббио'', ''продуббио'' и да не набрајам више, има их пуно. Такве и сличне речи не могу да прођу у коментару. Зашто??? Смешно, морао сам да их исправљам. Зашто???
Ponedeljak 02.03.2015. 13:17
Kao i do sada, i dalje smo tu da vas saslušamo i pozdravljamo sve vaše predloge kako da zajedno budemo još bolji............. Ko prvo, trebamo da obezbedimo idealnu bazu dje moze Srbi........Narocito Vojo Seselj " Nesmetano da Govore Istinu "..........To je svijema valjda u koristi.......Zar ne !!!! Povratak Istinitog Borca za Prava Srba, je protekao mnogo skromno...........Zasto ???? Jasno se potvrdjuje tacka politicke zavisnosti lista vesti.............Sta to znaci i ko stoji iza te politike ?.................Predlog godine a i mozda jedan od najboljih nacina da zaradite dobar prihod od reklama bi bijo...........Ako ugradite livestream il prenos uzivo 24/7.........+ Od vodja politickih stranki koji hoce da Spase Srbiju i Celokupni Srbski Narod............Kazimo npr....u 12 sati.......Govori Vojo.........u 13sati live iz NovoRussije Radomir Pocuca..........u 14 sati Bratislav Zivkovic......15 sati ........Mladen Obradovic itd.....Ko neka vrsta tv programa samo bez cenzure !!!!!!!
Ponedeljak 02.03.2015. 15:37
Provjerite vi Vase radnike , urednistvo , admine itd.... provokacije i ponizavanja na portalu su licno od strane admina --dakle dragi moj licanine malo vise patriotizma kao sto je i stari cica Radio !!? jednom rjecju : NIVO!! zadrzite nivo ovog portala , sve je vise onih koji su nekompetentni za ucesce a dolaze upravo iz redakcije ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online