Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 01.03.2015.
09:19
Tanjug A

Ovo su prve verzije ubistva Njemcova

Istražni komitet izneo je prve verzije ubistva ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova, koje idu od kriminala do političke provokacije, s tim da je taj čin bio dobro planiran, javila je Raša tudej.

Reuters
Nagađanja od kriminala do političke provokacije: U svakom slučaju dobro isplanirano ubistvo

Predstavnik Istražnog komiteta Vladimir Markin rekao je novinarima da nema sumnje da je taj zločin bio dobro isplaniran. Istraga je našla da je Boris Njemcov išao sa svojom prijateljicom u stan, koji se nalazi blizu mesta ubistva. Organizatori i egzekutori su dobro znali tu rutu, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u razrešenje ubistva uključeni su najbolji detektivi i forenzičari, a slučaj se smatra prioritetom.

Preliminarni rezultati su pokazali da je političar ubijen iz pištolja "Makarov". Stručnjaci su pronašli šest okvira municije kalibra devet milimetara na mestu ubistva.

Istraga je, nastavio je on, usmerena na ispitivanje svedoka i proučavanje razgovora preko mobilnog u oblasti mesta napada, i snimci video kamera obezbeđenja.

- Ubistvo bi moglo da bude i provokacija da se destabilizuje politička situacija u zemlji. Njemcov je mogao da bude izabran za neku vrstu "žrtve" i to od strane onih koji ne oklevaju da iskoriste bilo koju metodu da bi postigli svoje političke ciljeve. Postoje i izveštaji da je Njemcov primio pretnje zbog svog stava o ubistvu zaposlenih u Šarli ebdou u Parizu - rekao je Markin i dodao da se istražuje i moguća veza ubistva sa građanskim ratom u Ukrajini.

Motivi, prema njemu mogu biti i poslovni, vezani za Njemcova, a i vezani za njegov lični život.

Nedaleko od mesta zločina pronađen je automobil korišćen u napadu. Ruski mediji su javili da je imao registarske tablice Ingušetije. Markin je zamolio novinare da se ne povedu za neproverenim informacijama. To, se, prema njegovim rečima, delom odnosi i na taj automobil.

- Sve vrste proverenih informacija mogu da dođu iz zvaničnih izvora, a u ovom slučaju to je Istražni komitet koji je sada zadužen za slučaj - rekao je Markin.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.03.2015. 09:29
Ne bi me iznenadilo da iza ovoga stoje Amerikanci a pogotovo smrdljivi Englezi .
Nedelja 01.03.2015. 11:20
Смрт фашиизму слобода народу .Борис Немцов је плаћеник Вашингтона да подигне револуцију у Москви како би се скинуо Путин а онда окупација Русије .Немцов брани интигритет Украјине не признаје Доњецк Републику .Ко шта заслужује то и добије .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online