Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 28.02.2015.
00:20
rt.com, b92.net A

Ubijen vođa ruske opozicije!

Vođa opozicionog ruskog Pokreta solidarnosti Boris Njemcov ubijen je u centru Moskve, javlja Raša tudej. Njemcov je bio poznat kao kritičar Vladimira Putina.

Reuters
Ubijen u Moskvi: Boris Njemcov

Portparol ruske policije izjavio je da je Njemcov pogođen sa četiri hica u leđa.

Dvadesetrogodišnja manekenka Ana Durickaja iz Kijeva, koja je bila sa njim u trenutku ubistva, nalazi se na ispitivanju u jednom od odeljenja gradske policije kao jedini svedok ubistva. Prema nezvaničnim  informacijama, njih dvoje su večerali u restoranu tržnog centra GUM na Crvenom trgu. Nakon toga su izašli na ulicu i krenuli peške.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Putin preuzima istragu ubistva Njemcova pod ličnu kontrolu.

Reuters
Borac za demokratiju, kritičar Putina

- Putin smatra da ubistvo ima sve priznake naručenog ubistva i isključivo je provokacija - rekao je Peskov.

Predsednik Rusije je naložio rukovodstvu Istražne komisije, MUP-u i FSB-u da formiraju istražnu grupu za rasvetljavanje ubistva političara i stave tok istrage pod kontrolu.

Njemcov je ubijen blizu Trga Vasiljevski Spusk. U toku je uviđaj, javila je ruska agencija Tas.

Interfaks javlja da je ruska vlada potvrdila da je na Njemcova pucala nepoznata osoba i da je pogođen sa četiri hica. 

Nemcovljev kolega Juri Barmin potvrdio je na Tviteru informacije sajta Meduza. 
- Nemcov je ubijen ispred Kremlja. Grupa muškaraca u automobilu se zaustavila ispred njega i ispalila četiri metka - naveo je Barmin. 

Zvanični predstavnik MUP-a saopštio je da je zbog ubistva uveden plan presretanja, prenose RIA Novosti. 

Reuters

Njemcov je bio smatran za potencijalnog naslednika Borisa Jeljcina, a potom je postao opozicioni političar i žestok kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina. 

Njegovu smrt potvrdio je stranački kolega Ilija Jašin za RIA Novosti."Vidim telo, i dosta policije" 

Njemcov je u avgustu 2012. objavio izveštaj u kojem je tvrdio da Putin troši milijarde rubalja poreskih obveznika na luksuz. 

"Pretili mu nekoliko meseci preko društvenih mreža!"

U toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Borisa Njemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva, javljaju ruski mediji. Istražni organi smatraju da je ubica bio profesionalac i da je bio upoznat sa kretanjem Borisa Njemcova, ističe Sputnjik. Advokat porodice Njemcova izjavio je da je političar dobijao pretnje od nepoznatih osoba na društvenim mrežama.

- Već nekoliko meseci stizale su pretnje na društvenim mrežama. Čak smo podnosili prijave, ali reakcija nije bilo - kazao je Interfaksu advokat Vadim Prohorov i naveo da su na ovaj način Njemcovu pretili upravo ubistvom.

- Naglašavam da je to bilo pre nekoliko meseci - kazao je advokat.

POVEZANE VESTI

Subota 28.02.2015. 08:43
Nemcov je bio smatran za potencijalnog naslednika Borisa Jeljcina.... šta možda znači da je Rusija bolje živjela, bila snažnija i značajnija na svjetskoj političkoj sceni nego danas za vrijeme Putina ? Ovaj opozicionar bi kao prvo trebao kritikovati vrijeme Jelcina, doba najveće pljačke Rusije, a ne da se osvrće šta Rusija ima u svrhe prsjednika republike, što nema nikakve veze, sa ličnim vlasništvom Putina ! Na koncu, da li postoji neki opozicionar u SAD da kritikuje šta posjeduje familija Buš, bivši potpresjednij, Klintonovi i šta sve ima na raspolaganju Obama !??
Subota 28.02.2015. 09:20
E Ameri ,Ameri provizorno vam je sve to...rokate i vlastite ljude koji rade za vas, sta sve necete uraditi da od Rusije napravite zlu drzavu.
Subota 28.02.2015. 06:31
God Bless Rusija !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online