Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 27.02.2015.
14:24
Tanjug A

Varufakis: Produžetak pomoći Grčkoj je samo "smokvin list"

Grčki ministar finansija Janis Varufakis nazvao je danas teško izvojevani sporazum o produžetku finansijske pomoći Grčkoj "smokvinim listom" kojim treba da se stavi tačka na prethodno dogovoreni sporazum, koji je, prema njegovim rečima, "namerno nejasno" osmišljen kako bi se osigurala podrška evropskih parlamenata, javlja Frans pres.

Reuters
Varufakis: Ponosni smo na nivo nejasnoća u sporazumu koji je ove nedelje potpisan sa ministrima finansija evrozone

- Postignuti sporazum je samo "smokvin list" upotrebljen da se dobije podrška evrogrupe, izjavio je Varufakis, prenosi francuska agencija.

Varufakis se, takođe, osvrnuo na problem grčkih javnih finansija, navodeći da je državna kasa trenutno prazna, kao i da Grčka nije imala drugu opciju sem da potpiše takav sporazum, jer su joj preko potrebna sredstva.

- Jedina alternativa potpisivanju sporazuma je bio izlazak iz evrozone. To bi bila katastrofa. Ovo što smo postigli mnogo je bolja opcija, poručio je Varufakis u intervjuu za Antenu, a prenosi grčki portal Grik reporter.

- Ponosni smo na nivo nejasnoća u sporazumu koji je ove nedelje potpisan sa ministrima finansija evrozone, kazao je ministar finansija za grčku televizijsku stanicu Antena TV, i dodao da je na predlog evropskih kreditora sporazum "namerno tako sastavljen, jer u suprotnom ne bi dobio "zeleno svetlo" nacionalnih parlamenata.

- Kada je reč o primarnom suficitu, nismo precizirali tačnu cifru, jer je i evropskim zakonodavcima jasno da ne možemo dostići suficit od 4,5 odsto u narednih deset godina, pošto bi to uništilo privatni sektor, ukazao je Varufakis.

Njegova izjava stiže u trenutku nakon što su nemački poslanici u Bundestagu danas velikom većinom glasali za odobrenje četvoromesečnog produženja programa finansijske pomoći Grčkoj.

POVEZANE VESTI

Petak 27.02.2015. 14:40
Koliko je vidim Siriza mi sve više liči na SNS . Mi ćemo kada dođemo na vlast .....a u suštini ispada da im jaram EU potpuno odgovara . Mislim da je Grčki narod isto kao i Srpski uspešno PREVAREN .
Petak 27.02.2015. 18:18
Vi ste u ku..u i to svijesno i savjesno stavljeni ! Ništa nije slučajno ! Bili ste tračak nade za slobodan svijet, ali.....lancima vezani za EU ropstvo !
Petak 27.02.2015. 14:47
У предизборној кампањи свашта се обећава,али када се преузме кормило брода који тоне онда се тек схвати да је помоћ неопходна.Надајмо се да су Грци мудри и да ће искористити страх ЕУ од пропасти тако што ће за Грчку издејствовати најбоље могуће како би изашла из кризе.Будите мудри браћо!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online