Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 26.02.2015.
11:02
Srna, Tanjug A

Prorusi povukli naoružanje, Ukrajinci postavljaju nove uslove

Samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) povukla je skoro 80 odsto teškog naoružanja u skladu sa sporazumima iz Minska, dok Kijev nije ispunio to što je traženo na vreme, rekao je lokalni lider Igor Plotnicki. Ruski ministar diplomatije Sergej Lavrov pridružio se kritikama na račun Ukrajinaca i njihovog uslovljavanja.

Reuters
Prorusi sa tenkovima napuštaju zonu sukoba i povlače se dublje u svoju teritoriju

- Povlačenje naoružanja je okončano 80 odsto, a Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) je to potvrdila - rekao je Plotnicki.

On je dodao da je Kijev povukao samo 15 do 20 odsto vojnog naoružanja.

- Oni ne ispunjavaju sporazume iz Minska. Mi smo već poslali poruke OEBS-u, Kijevu, Moskvi, Parizu i Berlinu o tome da Ukrajina namerno ignoriše sporazume - rekao je Plotnicki.

Prema njegovim rečima, predsednici koji su na sebe preuzeli dužnost da poštuju sporazume iz Minska moraju da intervenišu i prisile Ukrajinu da ispunjava preuzete obaveze.

- Osim toga, Ukrajina je već odbila da plati penzije stanovnicima Donjecka i Luganska - rekao je Plotnicki.

Reuters
Lavrov ljut zbog novih ukrajinskih zahteva

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov oštro je kritikovao Ukrajinu zbog odbijanja da započne povlačenje teškog naoružanja, uslovljavajući da prvo prorusi ispune sve obaveze iz protokola o primirju.

Lavrov je novinarima rekao da je takav zahtev "smešan".

- Svi razumeju da ne postoji idealno primirje i idealan režim primirja - rekao je šef ruske diplomatije.

Ukrajinska vojska danas je saopštila da je tokom noći bilo relativno malo kršenje primirja i ponovila da neće početi povlačenje svojih snaga, kako je predviđeno sporazumom o primirju, dok ne prestanu napadi prorusa.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.02.2015. 11:23
Ovi Prorusi, ili zapravo Rusi iz Novorusije su jednostavno ludi što potpisuju sporazume sa agresorom i vjeruju državnicima zemalja koje su jedni od organizatora Majdana ! Bili su u prednosti i trebali su ići do konačnog sloma suprotne strane, potpisati njihovu kapitalizaciju i mir je tek onda na pomolu ! Ni Kijev, a ni zapad se nikada neće zadovoljiti ovim stanjem i čekat če priliku da ih ponovo napadnu !
Četvrtak 26.02.2015. 12:23
Imali ste gmizavce u kazanu! Zasto ih niste spalili? Mozda ce vas kostati popustljivost?
Četvrtak 26.02.2015. 11:23
Путине озбиљно те молем да не издаш руси ко што слободан издо срби
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online