Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.02.2015.
03:24
Vesti A

Srbin nagrabusio u Australiji zbog tri jastoga

Goran Radanović iz Sidneja umalo da plati visoku cenu od 1.000 dolara kazne zato što je njegov 15-godišnji sin Dejan na novogodišnjem kampovanju ulovio tri raka.

dailytelegraph.com.au
Zamalo da plati globu od 1.000 dolara zbog tri jastoga: Otac i sin Goran i Dejan

Oni su otišli da provedu praznike na reci Murumbdži u Gandagaju, gde je dečak u mrežu uhvatio tri jastoga. Kad su se vratili kući u Kobiti na jugozapadu Sidneja, sačekalo ih je obaveštenje o kazni.

Goran je pomagao sinu da napravi mamac, ali nijedan od njih nije imao pojma da lovom krše zakon. Neko od drugih posetilaca snimio ih je "u krivolovu" i vlastima poslao fotografiju.

- Ne radi se o parama, već o tome da su se ti krili u šumi - kazao je Radanović za "Sandej telegraf".

Ugrožena vrsta

Predstavnica MPI ističe da "kada pecate u vodama u Novog Južnog Velsa, i slatkoj i slanoj vodi, zakon od vas traži da platite naknadu za rekreativno pecanje i da sa sobom nosite račun koji dokazuje isplatu". Marej jastog nalazi se na spisku ugroženih vrsta i njegov izlov nije dozvoljen nigde u NSNj između septembra i maja.

- Ovo baš nije australijski, ružno je šta su uradili. Šta misle o tome da je neko izvukao pušku i upucao ih?

Prema njegovim rečima, neko je takođe napravio i fotografiju automobila njegovog kuma, koji je s njima i svojim 11-godišnjim sinom takođe bio na izletu. Onda su inspektori za kontrolu ribolova došli u kumovu kuću da bi ušli u trag Radanoviću.

- Došli su mu u kuću, pokazali moju fotografiju i kazali: "Znate li ko je ovaj čovek?". On je rekao "da" i oni su pitali gde stanujem, pa su mi telefonirali i pomislio sam da se neko šali. Sledeće je bilo da su došli da me intervjuišu i upitali su me: "Koliko ste ih ulovili?". Odgovorio sam: "Ulovili smo tri i pojeli ih". Kazao sam i: "Prijatelju, nisam znao da je to zabranjeno, dečaci nisu znali. Da sam znao ne bih im to dozvolio i ne bih to radio u po bela dana".

Primio je dve kazne na po 500 dolara - jednu za neplaćanje dozvole za ribolov, a drugu za ulov marej jastoga izvan sezone. Ceo incident otežan je činjenicom da je ovo bio prvi put da Radanović povede sina na put bez njegove majke od kako učenik 10. razreda ima zdravstvene probleme zbog kojih mora da da odlazi na redovne bolničke preglede.

Predstavnica Ministarstva primarne industrije kazala je da im je "prisutni građanin" poslao fotografije Radanovića kako drži mrežu za rakove. Ona objašnjava da ih građani obaveštavaju o krivolovu putem sajta, čime počinje istraga o "sumnjivim ilegalnim aktivnostima".

- Primamo mnogo prijava od ljudi po celoj državi - rekla je predstavnica ministarstva.

Posle istraživanja novinara "Sandej telegrafa", Goran Radanović dobio je pismo od Ministarstva primarne industrije gde se kažu da su kazne ukinute i izvinjavaju se zbog problema nastalih tim povodom.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online