Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 07.01.2015.
19:19
Srna A

Napad u Parizu: Napadači profesionalci, delovali vešto, smireno i odlučno

Napadači na francuski satirični list "Šarli Ebdo" u Parizu delovali su vešto, smireno i odlučno, što je obeležje "intenzivne vojne obuke", navodi policijski izvor.

Beta/AP/F. M.
Napad pažljivo planiran: Policijski istražitelji vrše uviđaj na mestu zločina
 

Fotografije snimljene na telefonima očevidaca napada pokazuju profesionalizam napadača, koji su "izvršili pažljivo planirani napad", ocenjuju bivši pripadnici bezbednosne službe i sudske policije.

"Napadači su bili potpuno opremljeni za svoj ubilački zadatak. Fotografije sa lica mesta pokazuju dva muškarca potpuno obučena u crno, čija su lica bila prekrivena fantomakama. Obojica su bila naoružana kalašnjikovima", naveo je bivši pripadnik bezbednosne službe.

On je dodao da su nosili vojničke cokule i imali "vojničku pojavu i držanje".

Jedan od napadača nosio je prsluk sa municijom, a prema nekim izveštajima bili su opremljeni i ručnim raketnim bacačima.

Prema rečima bivšeg pripadnika sudske policije, amaterski video-snimak ukazuje da su napadači upotrebili kalasičnu pešadijsku taktiku.

On je rekao da su se kretali duž ulice u kojoj je redakcija, radeći kao par: jedan je napredovao, dok ga je drugi štitio.

Prema njegovim rečima, oni su - umesto da "rasipaju" vatru iz automatskog oružja - ispaljivali po dva hica za svaku metu, obrazac poznat kao "pucanj na dva dodira", čime su štedili municiju.

Mirno su hodali jedan pored drugog sa jasnim ciljem da naprave što je veće krvoproliće. Na snimku se može čuti da jedan od napadača uzvikuje "Bog je veliki".

Jedna od najšokantnijih scena na snimku prikazuje trenutak kada napadači shvataju da je policajac koji leži na trotoaru još živ, te mirno prilaze ranjenoj žrtvi i, dok jedan terorista daje zaklon, drugi ubija polcijaca sa dva hica u glavu, prenose agencije.

Snimak pokazuje da su se napadači odvezli "sitroenom ds", ne jureći sa mesta zločina da ne bi privukili pažnju, već na vrlo "kontrolisan način" da bi zavarali trag, nakon čega ostavljaju automobil i otimaju drugi.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.01.2015. 19:49
"Како сејеш тако и жањеш" То важи и за читав запад.
Sreda 07.01.2015. 19:33
Хоћемо репризу....хоћемо репризу....Французи и ви сте деловали вешто,смирено и одлучно на нападе на Гадафија,Слободана,Садама Хусеина,Украјину,Асада.....Французи шта је било са Руски бродови...
Sreda 07.01.2015. 21:46
Ako si sa nekim u ratu,onda ga porazi,ali jos bole je ako tvog neprijatelja porazi neko drugi,a ako su ti oba neprijatelji najbolje je da se totalno uniste medjusobno! Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online