Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 06.01.2015.
15:22
Srna A

Amerika bi da postavi krstareće rakete u Evropi

SAD su zabrinute zbog sve češćih patrola ruskih nuklearnih podmornica, kao i zbog ruskih krstarećih raketa srednjeg dometa (pet do pet i po hiljada kilometara), pa nameravaju da ponovo postave svoje krstareće rakete u Evropi.

twitter.com
Ruske podmornice koje špijuniraju američke vojne vežbe izazivaju strah
 

Glavni američki pregovarač za kontrolu naoružanja Ros Gotemiler tvrdi da su novi ruski krstareći projektili srednjeg dometa već spremni za upotrebu. Vašington posebno zabrinjava obnovljeni arsenal ruskih podmornica koje prelaze Atlantik i posmatraju vežbe američke vojne flote.

Rusija gradi nove generacije velikih podmornica opremljenih projektilima, koje su po svojoj moći jednake američkim. Moskva je najavila da će ponovo početi da koristi i vozove za transport interkontinentalnih nuklearnih projektila, jer ih je tako teže naciljati.

Rusi svojim kupcima već reklamiraju krstareće rakete "Klub-K", koje se sve do ispaljivanja mogu da se skrivaju u neupadljivom kontejneru zajedno sa lansirnim uređajem.

Sad zbog toga, a naročito Republikanska stranka, koja u američkom Kongresu ima većinu, traži "jači odgovor" na rusko naoružavanje. Sve češće zvanični Vašington razmišlja o novom uvođenju krstarećih raketa u Evropu.

Glavni čovek Pentagona za kontrolu naoružanja Brajan MekKion navodi da će, iako SAD u Evropi nemaju lansirne rampe za krstareće rakete (jer je to zabranjeno sporazumom Vašingtona i Moskve), njihoov postavljanje biti jedna od mogućnosti za odgovor Rusiji.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.01.2015. 15:37
''Sve češće zvanični Vašington razmišlja o novom uvođenju krstarećih raketa u Evropu. Glavni čovek Pentagona za kontrolu naoružanja Brajan MekKion navodi da će, iako SAD u Evropi nemaju lansirne rampe za krstareće rakete (jer je to zabranjeno sporazumom Vašingtona i Moskve), njihoov postavljanje biti jedna od mogućnosti za odgovor Rusiji''. Ако је забрањено споразумом, о чему ви размишљате. Зар мислите да ће Русија седети скрштених руку!
Utorak 06.01.2015. 15:40
Американци су тенковима,топовима,авионима и сл. пружали хуманитарну помоћ у Вијетнаму,Камбоџи,Ирак,Либији,Сирији,Југославији,Украјини,Тунис и да не набрајам даље.Данас видимо како ти народи "хумано" живе од те америчке хуманитарне помоћи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online