Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 26.12.2014.
11:00
Beta A

Običan Nemac razume Putina i na njegovoj je strani

Stanovnici Nemačke ponašanje ruskog predsednika Vladimira Putina smatraju pogrešnim, ali ne potpuno pogrešnim. Oni su protiv "aneksije Krima", ali ne do kraja.

Beta/AP/I.W.
Nemac na obali Severnog mora razume zašto Putu treba Krim
 

Nemačka učestvuje u sankcijama protiv Kremlja, ali sa rezervom i zabrinutošću. Nemci smatraju da Rusija ne sme da kolabira, a tim stavom u pitanje dovode vlastite sankcije.

Nemci imaju razumevanja i za ruske interese u Ukrajini. To proizlazi iz osećaja obaveze prema ruskoj istoriji i kulturi. Nemački mediji u osvrtu na novonastalu svetsku političku situaciju navode da su većina Nemaca  simpatizeri Rusije.

San o zelenim poljima

Socijalnu pravdu Nemci smatraju važnijom od slobode. Sanjaju o životu u "zelenoj Švajcarskoj". Takođe, Nemcima je važnija zaštita prirode i ugroženih životinja, nego zaštita ugroženih ljudi i naroda.

Nemci imaju poseban odnos i prema Izraelu. Smatraju da ih šest miliona ubijenih evropskih Jevreja obavezuje na takav stav. Ipak, Nemci se ne slažu sa izraelskom politikom u Pojasu Gaze.

Nemci se rado zgražavaju nad drugima. Pre svega nad SAD. U Americi Nemci najčešće vide krivca. Ankete pokazuju da Nemci nisu antiamerički raspoloženi, ali, kako navodi Dojče vele, uzdignuti prst kao moralna opomena "Ujaku Semu" ostaje stalno u vazduhu.

Za razliku od nekih prošlih vremena, Nemci su omiljeni u inostranstvu, čak i u Engleskoj, koja je tradicionalno imala rezerve prema njima.

POVEZANE VESTI

Petak 26.12.2014. 11:10
Немци кажете да је понашање Путина погрешно и кажете да сте против анексије Крима.Немци да ја вас питам дали је погрешно понашање ваше пошто сте тражили да се бомбардује суверена држава Србија.Немци зашто сте окупирали Србију и признали Косово као државу.Немци зашто сте одобрили бомбардовање Либије,Ирак,Сирије и зашто сте дали санкције Либији,Сирији,Србији,Ирак . Немци критикујете Русију а какви сте ви.Ви сте били фашиисти и остали сте фашиисти.Ви желите цео свет под своје ноге.Немци зашто не дозвољавате референдум у Републици Српској а дозвољавате на Косово.Немци кад тад поново ће читава немачка бити у пепео и прах.Немци сметао вам је Слободан Милошевић а сада вам је драг Вучић са његовим реченицама:"Немачка је савезник и велики пријатељ Србије".Немачка није савезник и није уопште пријатељ Србије и Русије.Немачка мрзи из дна душе православље.
Petak 26.12.2014. 12:11
cuj " obicni njemci" a koliko ima tih obicnih njemaca i od cega zavise molicu ljepo da mi objasni neko ? hehe
Petak 26.12.2014. 11:22
Do juce obicni Nemci nisu znali da postoji razliku izmedju Ukrajinaca i Rusa (mislili su da tu nema razlike-kao i mi , Ukrajinke smo "zvali" "Ruskinjama") , a sada bi da pricaju o politici ! Nemci ne komentarisu "politiku" ili vrlo , vrlo retko ! Nemca pitaj za poskupljenja, putovanja,provod,godisnji,noviteti,auto,posao,,, to su teme obicnih Nemaca , a 80 % Nemaca nema pojma ko im je ministar spoljnih poslova ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online