Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 07.12.2014.
17:27
Beta A

Nasilje na protestu u Kaliforniji zbog ubijenog crnca

Protest u Kaliforniji zbog toga što policijac u Njujorku nije optužen za ubistvo jednog crnca, prerastao je u nasilje kada su demonstranti počeli da razbijaju prozore i bacaju razne predmete na policiju. I u ostatku SAD su nastavljene demonstracije pošto porota u Njujorku nije podigla optužnicu protiv belog policajca koji je borilačkim zahvatom zadavio nenaoružanog crnca.

Nekoliko radnji je opljačkano i oštećeno, dok su dva policajca povređena u Kaliforniji
 

Portparolka policije u Berkliju rekla je da je nekoliko radnji opljačkano i oštećeno, dok su dva policajca povređena kada se jedna grupa sinoć odvojila od mirnih demonstranata. 

Učesnici protesta su bacali kamenice, cigle, flaše, cevi i druge predmete na policajce.

- Danas je najmanje šest ljudi uhapšeno, rekla je portparolka polcije.

Počelo je mirno a onda se jedna grupa izdvojila...
 

Desetine hiljada demonstranata mirno protestuje u Njujorku i drugim gradovima od srede kada je objavljeno da velika porota neće podići otpužnicu protiv belog policijca zbog smrti crnca Erika Garner. Policajac Danijel Pantaleo 17. jula je držao "kragnu" Garneru prilikom privođenja zbog prodaje cigareta na ulici. Sve se odigralo pred prolaznicima, a snimak smrtonosnog zahvata, gde se vidi kako Garner viče da ne može da diše, ubrzo je objavljen na internetu.

Policajac Pantaleo izrazio je žaljenje zbog smrti Garnera, koji je bio otac šestoro dece, i uputio saučešće porodici navodeći da mu nije bila namera da povredi bilo koga.

Odluka porote u Njujorku usedila je nekoliko dana pošto ni velika porota u Fergusonu nije podigla optužnicu protiv belog policijca koji je smrtno ranio nenaoružnog 18-godišnjeg crnca Majkla Brauna.

VIDEO: Zbog ovoga gori Amerika

Drugi policijci kažu da se zbog nezadovoljstva odlukom velike porote u Njujorku osećaju izdano i demonizovano.

"Policajci se osećaju kao da su bačeni pod autobus", rekao je predsednik policijskoig sindikata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.12.2014. 17:35
Evo istine o americi , demokratskoj , ajde " engel" i ostali pro-amerikanci , ovo nema na platnu niti holivud prikazue , sad je stvarnost !! A , iskreno kad vidim ove cure i momke kako leze zao mi je , no sami su krivi !!?
Nedelja 07.12.2014. 18:07
Full Metal Jackoff - Jello Biafra and D.O.A. https://www.youtube.com/watch?v=Y1oyTbVVJM0
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online