Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 05.12.2014.
09:06
telegraf.rs A

DNK analiza drma kraljičin tron

Analiza DNK omogućila je britanskim genetičarima da utvrde autentičnost skeleta Ričarda III koji je 2012. pronađen ispod jednog parkinga u Lesteru i time reše misteriju staru pet vekova, ali i, moguće je da poprilično uzdrmaju tron kraljice Elizabete. Sekvenciranje kraljevog DNK je, međutim, otkrilo i postojanje neverstva čija bi priroda mogla da dovede u pitanje srodstvo pojedinih britanskih monarha.

Dovedeno u pitanje srodstvo pojedinih britanskih monarha: Kraljica Elizabeta II

- Otkrili smo prekid u genetskom lancu – izjavio je na konferenciji za štampu u Londonu Kevin Šurer, vice-kancelar Univerziteta u Lesteru.

- Ne znamo na kom se nivou ovaj prekid nalazi, a svakako ne sugerišemo da njeno visočanstvo kraljica Elizabeta ne bi trebalo da se nalazi na tronu - brzo je dodao Šurer, insistirajući na “zamršenoj” istoriji britanske monarhije i sigurno i pokušaju da malo umiri javnost u Britaniji.

Njegovo izlaganje je usledilo paralelno sa objavljivanjem u naučnom časopisu “Nature” studije kojom se sa 99,9 odsto sigurnosti razrešava misterija nestanka posmrtnih ostataka poslednjeg engleskog kralja koji je poginuo na bojnom polju, u bici kod Bosvorta 1485, ne ostavivši potomke za sobom.

DNK skeleta odgovara DNK dvoje sadašnjih potomaka njegove sestre, Ane od Jorka. Naučnici, međutim, nisu bili u stanju da uspostave vezu po muškoj liniji do Džona od Genta, prvog vojvode od Lankastera i brata čukun dede Ričarda III, što je potaklo sumnju o neverstvu.

Kevin Šurer smatra da identifikovani “prekid” u DNK postavlja pitanje legitimnosti Henrija IV, Henrija V, Henrija VI i “celokupne dinastije Tjudor“, počev od Henrija VII, Henrija VIII, Edvarda VI, Meri I i Elizabete I.

Nakon žestokih svađa oko izbora mesta gde će konačno počivati, posmrtni ostaci Ričarda III, biće sahranjeni, idućeg proleća, u katedrali u Lesteru. Kralj, kog je Šekspir ovekovečio kao zlog grbavca i krvoločnog tiranina, podario je tako Britancima još jednu misteriju.

Petak 05.12.2014. 09:09
amerika i smrdi engleskim .ovnima..... rimljani su losa kopija grka, gritanci losa kopija rimljana, a amerikanci izmet svega toga, jos se to sve zabiberi israelom i posoli vatikanom i eto nam supe ili prpasti koje celo covecanstvo sada mora da kusa......
Petak 05.12.2014. 10:34
čim nije u incestu,odma greška u genetskom kodu...tako je to kod engleza
Petak 05.12.2014. 15:49
Ovoj elizabeti je to već svejedno, proživela je svoj dugački vek kao kraljica. Ostali nek vade oči...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online