Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 25.11.2014.
15:47
Srna A

Papa Franja: Evropa je kao neplodna baka

Papa Franja rekao je danas, u svom prvom obraćanju Evropskom parlamentu da treba da učine više i pomognu hiljadama migranata koji rizikuju svoje živote da dođu na kontinent, rekavši da moraju da spreče da Sredozemlje postane "ogromna grobnica". On je dodao i da su Evropi potrebni novi podsticaji i energija.

Papa je rekao da su Evropi potrebni novi podsticaj i energija, uporedivši je sa "bakom koja više nije plodna i energična"
 

Obraćajući se prvi put Evropskom parlamentu, papa Franjo je rekao da Evropa treba da otvori nova radna mesta i ne dozvoli birokratiji svojih institucija da uguši ideale koji su nekada bili njen važan deo.

Papa je pozvao Evropu da se koncentriše "ne na ekonomiju, već na svetost čoveka".

- Vreme je da se promoviše politika koja donosi zaposlenje, ali iznad svega treba vratiti dostojanstvo radu omogućavanjem odgovarajućih radnih uslova - rekao je on.

On je dodao da to podrazumeva pronalaženje novih načina za usaglašavanje fleksibilnosti tržišta sa potrebom stabilnosti i bezbednosti radnika, jer je to od ogromnog značaja za njihov ljudski razvoj.

Papa je o migraciji u Evropi govorio nekoliko dana nakon što je 600 migranata spaseno u vodama između Sicilije i severne Afrike.

- Za pitanje migracije mora da postoji jedinstven odgovor. Ne smemo dozvoliti da Sredozemlje postane ogromna grobnica - rekao je on.

On je dodao da su u brodovima koji svaki dan dolaze na obale Evrope žene i muškarci koje treba prihvatiti i pomoći im, i pozvao evropske sile da zajednički zaštite migrante od trgovaca ljudima.

Međunarodna organizacija za migracije saopštila je da je od početka godine 3.200 migranata izgubilo život u pokušaju da pređe Sredozemno more.

Papa je rekao da su Evropi potrebni novi podsticaj i energija, uporedivši je sa "bakom koja više nije plodna i energična".

- Velike ideje koje su nekada inspirisale Evropu više nisu tako privlačne i zamenile su ih birokratske tehnikalije njenih institucija - rekao je on.

Utorak 25.11.2014. 15:52
Papa je htio reći da EU pusti emigrante da barem malo oplodi žensku populaciju, pošto je većina muške...homoseksualna, može doći do izumiranja, a bogami i do žestokih manifestacija žena, jer ih niko ne kara !
Utorak 25.11.2014. 17:44
Прими их ти у Ватикан, па им тамо обезбеди послове и достојанство а они нека ти енергизују унаоколо... Пружи пример Европи, ман`се бесмисленог таласања.
Utorak 25.11.2014. 17:09
hahaha a sta bi ti crni S-ranjo , ko ce da ebe kad su ko zombi svi ??!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online