Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 16.11.2014.
18:17
zena.blic.rs A

Pismo silovane devojčice koje je posramilo policiju

Jednu petogodišnjakinju iz Eseksa silovao je njen komšija, dečak star 12 godina. Tri i po godine nakon silovanja njena porodica i dalje čeka na izvršenje pravde. Potrošili su 40.000 funti na pravne troškove, a silovatelj je prošao samo sa upozorenjem da "sledeći put to uradi sa nekim ko je njegovih godina". A sada je devojčica napisala otvoreno pismo kojim je mnoge policajce postidela.

Devojčica iz Eseksa ogorčena je na policiju (Foto: Ilustracija)
 

Kada je sin njihovog bliskog prijatelja silovao njihovu petogodišnju ćerku, Sara i Piter su bili šokirani. Ne samo da je na taj način oduzeta nevinost tako malog bića, nego je dete preživelo neopisivu traumu.

Oni su odmah prijavili slučaj lokalnoj policiji u Eseksu verujući da će im oni pomoći da se kazni napadač njihove ćerke. I posle tri i po godine još uvek čekaju na izvršenje pravde.

Policajci nisu prijavili ime silovatelja čak ni Kraljevskoj tužilačkoj službi, pa on nije uveden u registar seksualnih prestupnika. Nisu uzeti otisci, DNK uzorci ni fotografije.

Krivac, koji je priznao silovanje tokom ispitivanja koje je bilo snimano, izvukao se samo sa upozorenjem da "sledeći put to uradi sa nekim ko je njegovih godina".

- Svi oni koji su trebali da zaštite našu ćerku izneverili su nas. Kako ćemo ikada više verovati policiji kad su se tako olako poneli prema silovatelju? Svi smo nekako ostali zamrznuti tom činjenicom, kao da nam je svima život stao. A naša ćerka misli da njen glas ne dopire do vlasti - kaže Sara.

Njihova ćerka, koja sada ima osam godina, odlučila je da napiše pismo policajcima koji su umešani u taj slučaj.

Pismo devojčice glasi ovako:

 

“Dragi Gospodine,
Kada sam imala pet godina dogodilo mi se nešto mnogo ružno i Vaš posao je bio da se on kazni. Ali Vi niste odradili svoj posao i izneverili ste me. To me rastužuje, uznemirava i čini besnom, jer su prošle tri godine, a on još uvek nije kažnjen.

Da li ste to namerno uradili zato što je on ima 12 godina? Verovala sam da ćete me izvući, a vi ste me samo potopili.

Mislila sam da su policijci dobri i da hvataju loše ljude, ali vi niste takvi. Niste u pravu i trebalo bi to da znate. Nadam se znate da sam veoma razočarana zbog toga. Mislim da treba da mi napišete pismo i izvinite se, jer ja to radim svojim prijateljima ako im učinim nešto loše.

Nadam se da ćete se bolje ponašati u budućnosti i da ćete stvari raditi kako treba. Nadam se da će ga jednog dana stići kazna koju zaslužuje.“

 

Jedan od policajaca odgovorio je devojčici na njeno pismo.


“Jako mi je žao zbog greški koje je napravila policija Eseksa u vezi tvog slučaja. Zaista mi je žao što si imala tako loše iskustvo i nadam se da te u budućnosti čeka samo najbolje“, napisao je on.

Agonija ove devojčice počela je 2011. godine, kada ju je dečak kod kojeg je došla sa roditeljima odveo u svoju sobu. Tamo joj je pokazivao porniće na svom laptopu, a onda je silovao. Sledećeg dana devojčica se poverila mami objasnivši joj šta se desilo.

- Ništa nije moglo da me pripremi za taj trenutak kada sam shvatila šta se desilo. Ona je bila veoma uznemirena, jer joj je dečak rekao da se zapravo igraju muža i žene i da ne sme nikom da kaže za njihovu igru. Ali ona nikad ništa nije krila od nas - kaže Sara.

Slučaj je prijavljen policiji, a dečak je podvrgnut ispitivanju koje se snimalo. Tokom tog razgovora rekao je da su neki njegovi drugovi pokušali isto to sa svojim sestrama, ali ni povodom toga ništa nije učinjeno.

Dečakov prekršaj još uvek nije prijavljen. Troje policajaca koji su učestvovali u ovom slučaju kažnjeni su samo opomenom, a iz policijske stanice nisu hteli da komentarišu ništa više od toga.

- Naša porodica nikad neće biti ista. Mi više nemamo vere u zakon i pravdu. Pravde za našu ćerku nije bilo - rekla je Sara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.11.2014. 18:59
Uzas...
Nedelja 16.11.2014. 20:54
Na zalost, covek koji nema stida, ima obraz ko djon, radi sve za pare a ima pravo da je uvek on u pravu, se zove:POLICAJAC.
Ponedeljak 17.11.2014. 03:38
Engleska demokratija sa podrskom Vatikana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online