Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 14.11.2014.
17:24
Vesti A

Australija: Crveni dolaze!

Četvrtak ujutro, novine News Corp u Australiji osvanule su s "hladnoratovskom" naslovnom stranom koja poručuje: "Crveni dolaze". Ovo je bila reakcija na vest od dan ranije da, "konvoj teško naoružanih ruskih ratnih brodova, uključujući jedan sa raketama dugog dometa, plove međunarodnim vodama prema severu Australije".

Naslovnica Herald sana: Crveni dolaze - na čelu sa Putinom
 

Odbrambene snage Australije potvrdile su ovu informaciju, saopštivši da prate kretanje flote. Navodi se takođe da su ranije ove nedelje, brodovi australijske ratne mornarice "Paramata" i "Stjuart" dobili nalog da se upute u Koralno more kako bi "pozdravile" rusku flotu. Uz ovo, dodaje se i da je "P-3 Orion", špijunski avion, poslat da "sledi ratne brodove".


"Kako se shvata, Vladimir Putin je naredio da flota pokaže snagu ruske mornarice, uz australijsku međunarodnu osudu, pošto je avion MH17 oboren od strane ustanika koje Rusi podržavaju", spekulišu dalje novine.

Bišop: Njihovo pravo

Ministarka inostranih poslova Džuli Bišop insistira da Australija već neko vreme zna za upućivanje ruskih ratnih brodova prema severu Australije i da to nije neočekivano.


- Rusija radi ono što mornarica radi - rekla je ona reporterima u Sidneju. - Rusija ima pravo, kao i svaka druga zemlja, da koristi međunarodne vode.

Prvi ministar Toni Abot bio je prisiljen da se ogradi od ovakve pretpostavke medija. On je iz Mijanmara, gde se nalazi na samitu šefova država i vlada istočne Azije, odbacio ideju da prisustvo ruskih brodova na severu prema Australiji ima išta sa njegovom kritikom predsednika Vladimira Putina.
 

- Nije za Ruse neuobičajeno da se pojave u područjima velikih konferencija i nemojte da zaboravite da je u vojnom smislu Rusija znatno agresivnija u poslednje vreme. Mi na žalost vidimo priličan udeo ruske aktivnosti upravo u Ukrajini - kazao je Abot.

- Dakle, ovo nije veliko iznenađenje i mi radimo ono što se od nas očekuje, pažljivo posmatramo te brodove. Ratni brodovi imaju pravo da budu na moru.


Abot je kazao da su potrebne nedelje ili meseci da se isplanira putovanje brodova, što ukazuje da je ovo bio plan napravljen pre dužeg vremena. Upitan da li će pitanje ratnih brodova izneti pred Putina na samitu G20 ovog vikenda u Brizbejnu, Abot je rekao da su njihovih razgovori do sada "usmereni na krivično delo".
 

- Obaranje MH17 je krivično delo - istakao je prvi ministar.

POVEZANE VESTI

Petak 14.11.2014. 17:24
Istinu na vidjelo , kad-tad !! Dosta je americkih lazi i bombardovanja malih nemocnih drzava , Rusija je tu i svjetska je sila !!
Petak 14.11.2014. 17:29
Australijanci potomci ubica, kurvi, alkoholicara, silovatelja..i druge vagabunde, naselivši tu zemlju, pobili su i istrebili skoro sve domoroce aboridžine.australijanci su pogana rasa i soj...pegavi žuti majmuni
Petak 14.11.2014. 17:39
pazi ovo crveni dolaze hahahahaha ovi ljudi na zapadu stvarno zive u 20-om veku mnogo su licemerni i bezobrazni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online