Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 12.11.2014.
19:40
jutarnji.hr A

Ubijena Bela udovica, "skinuo je" ruski snajperista

Britanska džihadistkinja, poznata po nadimku Bela udovica, ubijena je u Ukrajini, objavila je ruska novinska agencija Regnum. Samantu Lutvejt (30) navodno je pre dve nedelje ubio ruski snajperista dobrovoljac, objavio je britanski "Miror".

Kad je i zašto džihadistkinja došla u Ukrajinu za sada nije jasno: Samanta Lutvejt
 

"Jednu od najtraženijih teroristkinja na svetu, Samantu Lutvejt, koja se borila u ukrajinskoj brigadi, ubio je snajperista dobrovoljac", piše u izvešću spomenute ruske novinske agencije.

"Prema našim informacijama, Bela udovica se borila u brigadi Ajdar kao snajperista. Ubio ju je dobrovoljac koji je iz Rusije došao da se bori u Lugansku. Ruski snajperista koji je ubio Britanku ucenjen je na milion dolara od strane ukrajinskih tajnih službi", navodi Regnum.

Lik i nedelo Samante Lutvejt

* Bela udovica preti novim napadima

* Britanka organizovala masakr u Najrobiju?

* Kako je Britanka postala ozloglašeni terorista (VIDEO)

Tvrdnje ruske agencije Regnum da je ubijena u Ukrajini za sada je nemoguće proveriti i potvrditi.

Samanta je bila udata za Džermejna Lindseja, bombaša samoubicu koji se 2005. godine razneo u velikom terorističkom napadu na londonski metro, usmrtivši tako 26 ljudi. Bela udovica je napustila Britaniju 2009. godine, a veruje se da je povezana s brojnim zločinima na Bliskom istoku i u Africi, uključujući i krvavi napad Al šababa na tržni centar u kenijskom Najrobiju.

Prošlog meseca iz Sirije su stigle vesti da se Samanta, ćerka bivšeg vojnika, pridružila militantima Islamske države i da je postala jedna od najuticajnijih žena u njihovim redovima. Bela udovica do sada nije imala nikakve veze s Ukrajinom, a u Siriji je navodno bila odgovorna za obuku voda žena bombaša samoubica.

Sumnjiči se i da je 2012. u Mombasi učestvovala u bombaškom napadu na turiste koji su na terasi jedne pivnice gledali utakmicu između Engleske i Italije. Tom prilikom je ubijeno troje, a ranjeno 25 osoba.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.11.2014. 19:46
Što tražila ono i dobila. Vjeruje li iko da su je ubili Rusi. Ja mislim da je "isplaćena" od svojih.
Sreda 12.11.2014. 19:58
Sta sada da li i nju cekaju device na onom Svetu ili mozda 70 Rusa pa na redaljku.
Sreda 12.11.2014. 20:08
Kakva im je to prava Muslimanka a koristi sminku i ne pokriva lice.Talibani bi nju sada ovako kaka se slikala izbicovali zato sto je sminkanje tamo zabranjeno.Verovatno su je i njeni roknuli videvsi sa kim imaju posla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online