Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 11.11.2014.
12:30
O. Ikodinović - Vesti A

Kijev krši dogovor o prekidu vatre

Ukrajinske vlasti otvorile su juče istragu za "terorizam" posle bombaškog napada u kojem je 11 osoba povređeno u Harkovu, na istoku Ukrajine. To je jedan od prvih većih napada u Harkovu, gradu u istočnoj Ukrajini pošteđenom od sukoba i u kojem proruski pobunjenici i Ukrajinci zajedno žive, ali u atmosferi velike napetosti.

Ne poštuju primirje: Kijevska brigada Azov
 

Najmanje 11 osoba povređeno je preksinoć u eksploziji bombe postavljene u jednom baru u centru Harkova, navela je policija i dodala da su dve povređene osobe u teškom stanju.

Putin i Obama na pet minuta u Pekingu

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Barak Obama razgovarali su juče na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Pekingu. Ruski mediji navode da tema razgovora, koji je trajao ne manje od pet minuta, zasad nije poznata, ali da je pretpostavka da su razmenili stavove povodom ukrajinske krize. Putin i Obama sastali su se u olimpijskom kompleksu "Vodena kocka", a prema izveštajima sa lica mesta, američki predsednik je prvi prišao da se pozdravi dok su čekali na grupno fotografisanje učesnika.

Šef bara Mihajlo Ozerov ocenio je da je reč o "terorističkom činu" jer ta ustanova prikuplja novac za ukrajinske vojnike koji se bore protiv proruskih pobunjenika u susednim regionima Donjecka i Luganska.


U Harkovu, nekada glavnom gradu Ukrajine i velikom industrijskom i kulturnom centru na istoku zemlje, održane su prošlog proleća demonstracije pobunjenika, ali su bile kratkog daha.


U štabu Donjecke narodne republike juče su saopštili da su ukrajinske snage bezbednosti samo u noći između nedelje i ponedeljka čak 38 puta prekršile dogovor o prekidu vatre. U napadima je ranjeno šestoro civila i jedan ustanik, a pričinjena i veća materijalna šteta. Prema podacima UN, do 31. oktobra u ukrajinskom konfliktu poginulo je preko 4.000 ljudi, a više od 9.000 je ranjeno.


Predsednik Vrhovne rade Ukrajine Aleksandar Turčinov je odbio da potpiše zakon o amnestiji članova ustaničkog pokreta samoproglašenih republika u Donbasu. Amnestija učesnika konflikta u Donbasu je bila jedna od glavnih tačaka dogovora postignutih u Minsku, a koje su potpisali učesnici Kontakt grupe 5. septembra.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.11.2014. 12:43
Americki strucnjaci i obuka na delu.
Utorak 11.11.2014. 20:03
Fasisticka birtija postala BAR ! Fasisti treba da lete u nebo uz pomoc jednog stapina kamnetita ... bum leti leti picice !
Utorak 11.11.2014. 14:07
Pocinje drugi deo price (malo drugaciji ).Sledi povratak teritorija- a prorusi postace lojalni gradjani Ukrajine ili u suprotnom u sabirne centre majke Rusije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online