Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 06.11.2014.
12:34
Srna A

Mađari ne odustaju od "Južnog toka": Ako Brisel nastavi sa pritiscima napustićemo EU!

Mađarska odbacuje zahtev Vašingtona da odmah prekine "prljavi posao oko Južnog toka" i upozorava da bi mogla da napusti EU ako Brisel počne da odlučuje o politici Budimpešte.

Gas mora da stigne u Mađarsku, poručuju iz Budimpešte
 

Mađarska je izglasala zakon koji omogućava nastak rada na gasnom putu iz Rusije, uprkos pritiscima Brisela i apela Viktorije Nuland, visokog američkog diplomate.

"Mađarska može i da napustiti EU ako Brisel bude određivao kako moramo upravljati našom zemljom" - odgovara šef mađarskog parlamenta Laslo Kever.

Mađarski premijer Viktor Orban, koji je već dugo "trn u oku" Brisela i Vašingtona", ističe da je odlučan u tome da se pristupi izgradnji "Južnog toka".

"Gas mora da stigne u Mađarsku", rekao je Orban, a parlament u Budimpešti izglasao je zakon koji to omogućava.

Orban prkosi EU: Južni tok ima da se gradi

Taj "prljavi biznis", kako ga naziva Nulandova, donosiće, recimo , Srbiji zaradu koja se mjeri stotinama miliona dolara godišnje i omogućiti sigurno snabdijevanje gasom za domaće potrebe.

Srbija bi mogla da od Mađarske preuzme recept ne samo za dobar gulaš, već i za očuvanje vitalnih nacionalnih interesa - navodi "Glas Rusije".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.11.2014. 12:40
Svaka cast, ne dajte se ovoj belosvetskoj bagri, da je i Srbiji jedan Orban a ne picousti sve bilo lakse i bolje.
Četvrtak 06.11.2014. 12:47
Znaju Madjari dobro tko bi mogao da bude kolateralna steta. Narodi nestaju a Ugrofina ima dvadesetak miliona, mozda i manje ako izuzmemo slavenski genetski potencijal. Gde nam je Hun - Gustavus? Guraju cionisti medveda, a euroblje cuti. Nije niti svesno kuda ide.Vojni analiticari govore o jakom moralu vojski istoka, nacionalnom ponosu, pripadnosti, odgovornosti i veri u Boga. U isto vreme vojnike zapada smatraju dobro obucenim, dobro placenim placenicima koji nemaju tako sto. Velike sile nece da ratuju protiv sebe, ali preko malih da. To rece i Putin u Valdaju. Fer igra je zavrsila. Ako je do sada bilo fer, sta sledi?
Četvrtak 06.11.2014. 13:05
Veliki gledaju svoj interes i diktiraju pravila kako im odgova i nitko im nesmije prigovoriti,mali moraju biti poslusni i nista nesmiju raditi bez odobrenja velikih jer ce dobiti po usima.To neka gleda Srbija i vidi sta je ceka,treba da udje u EU nije to toliko lose ali nesmije se ponizavati i davati teritorij da bi dobila kredite iz EU fondova,po tome ispada da je Kosovo prodano,privatizovano a kupac je EU i Amerika. Svako treba da gleda svoj zivot i interes svog naroda,tko radi za interes drugih i slusa kako mu naredjuju stranci a neslusa svoj narod,nemoze da vodi drzavu i narod koji ga je birao i dao mu povjerenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online