Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
39
Nedelja 02.11.2014.
00:33
Beta A

Gasprom: Ukrajino, evo našeg gasa!

Ruski gasni gigant Gasprom saopštio je da je Rusija ispunila svoje obaveze prema nedavno postignutom sporazumu, tako da je spreman da nastavi isporuku gasa Ukrajini.

Rusi odvrnuli ventil...i ode gas za Ukrajinu
 

"Ruska vlada je upravo potpisala ukaz o nižim cenama gasa za izvoz prema Ukrajini. Dakle, Rusija je ispunila svoje obaveze prema sporazumu, postignutom u četvrtak između Moskve, Kijeva i Brisela", rekao je portparol Gasproma Sergej Kuprijanov, a prenose ruske agencije.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz prema kojem će cena gasa do 31. marta 2015. godine biti 378,22 dolara za 1.000 kubnih metara gasa.

Rusija, Ukrajina i EU se dogovroile o gasu

Ključni deo kompromisa je da cena bude manja od 385 dolara za 1.000 kubnih metara gasa, i da važi tokom trajanja prelaznog sporazuma.

Plaćanje novih nabavki gasa biće izvršeno avansno, mesec po mesec.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.11.2014. 00:49
Bilo je jasno kao dan da ce im nastaviti isporuku gasa, samo se ubijaju bez veze. Sad ce komentari kako su Rusi mudri, velikodusni, lukavi Putin, bla, bla, bla, ..... a u stvari samo je lova u pitanju. Njima nece smanjiti za 30% isporuke gasa iako ratuju, a bratskoj Srbiji po usima.
Nedelja 02.11.2014. 10:14
sad_evropa @ Ti si poprilicno ispranog mozga.Pazi kakav paradoks-ti se trujes zapadnom stampom i informacijama i zivis negde na prostorima bivse YU,a ja zivim na zapadu(Fr.-D.) i znam kako se svakodnevno susrecemo sa krizom izazvanom sankcijama,ljudi ostaju bez posla,ubrzana poskupljenja itd.Na tvom mestu bi otvorila malo bolje oci i sagledala situaciju iz svih uglova.Po tvojim kom. vidim da ti to tesko pada.Nedami se da ti udarim cak ni minus,jer nisi vredan ni takvog truda.Jadan si i bedan!!!Dodji malo na Zapad ili"odleti"malo do Amerike da upoznas taj savrseni"demokratski svet"pa kad se vratis izvesti nas o tvojim"utiscima",mislim da ti vise na pamet nece pasti pisati ovakve nebuloze.
Nedelja 02.11.2014. 12:10
Zasto sluzi poslovica:pomozi sam sebi pa ce ti i Bog pomoci. Zasto bi nam BRACA RUSI pomagali kad vlast radi na rusenju sopstvene drzave. Da ih stimulisu sa jeftinim gasom ili mozda besplatnim kako bi ih odrzali na vlasti. Rusi nam nisu uveli sankcije i nisu nas bombardovali kao oni koi"nemaju alternativu" u glavama nasih politicara. Jednostavno su poslali poruku politicarima da su ozbiljna drzava a i narodu Srbskom da nece ici u korist nase i njihove stete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online