Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 19.10.2014.
14:38
Srna A

Borbe u Donjecku: 1 granata, 4 mrtva civila, 9 povređenih

Četiri civila su poginula, a devet je povređeno od eksplozija granata u gradu Donjecku na istoku Ukrajine, saopštile su lokalne vlasti.

žestoke borbe se vode u oblastima Petrovski, Kirov, Kujbišev i Kijevski, gde je uništeno nekoliko kuća
 

"Ukrajinska vojska izvršila je grantiranje Donjecka i od eksplozija su poginula četiri civila, a devet je ranjeno. Granatiranje je počelo juče (18. oktobar) u popodnevnim časovima i obustavljeno je u 3.00 časa", navodi se u saopštenju gradskih vlasti Donjecka.

U saopštenju se dodaje da se žestoke borbe vode u oblastima Petrovski, Kirov, Kujbišev i Kijevski, gde je uništeno nekoliko kuća.

Zamenik komandanta profederalnih snaga Donjecke Narodne Republike (DNR) Eduard Bašurin rekao je ruskoj novinskoj agenciji "RIA Novosti" da borbe traju i nedaleko od aerodroma u Donjecku, selu Nikišino i gradu Dokučajevsk.

"Granatiranje je žestoko. Poginulo je pet pripadnika milicija, dok je 30 ranjeno", naglasio je Bašurin.

Sredinom aprila ove godine, ukrajinske oružane snage pokrenule su operaciju na jugoistoku Ukrajine zbog odbijanja lokalnog stanovništa da prizna nove vlasti u Ukrajini.

Dogovor o prekidu vatre potpisan je 5. septembra tokom trilateralnog sastanka Kontakt grupe za Ukrajinu, koja se ponovo sastala 19. septembra radi postizanja saglasnosti o dodatnim detaljima za sprovođenje prekida vatre. Međutim, obe strane optužuju jedna drugu za kršenje prekida vatre.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.10.2014. 14:49
Vojska Novorusije bi mozda brzo okocala rat kada bi raspolagala sa ruskom verzijom Alas raketnog sistema dometa 60 km.
Nedelja 19.10.2014. 18:49
@sibir Informacije su ti tacne, ali sa pogresne strane. Kao prvo ko je koga proterao u BiH i hrvatskoj, vidi se sada posle toliko godina, to mozes da porices cinjenice govore protiv tvoje izjave. Ko drugo u vezi Donj. aerodruma evo ti karta da se malo upoznas sa stanjem na terenu. Pozdrav iz Novorusije
Nedelja 19.10.2014. 23:01
sibir komentare ostavljas na pogresnom linku, ali da ti vec odgovorim u vezi Banjaluke i Prjedora, dok se u tim mestima jos oglasavaju hodze sa dzamija u ostalim mestima gde su srbi proterani nema gde pop da sazove vernike u crkvu. u Ova dva mesta su se mnogi muslimani vratili pa cak u Banjaluci imate i svoje kvartove a to sto su mnogi izbegli za vreme rata u trecim zemljama pa im je tamo lepse nego u Republici Srpskoj to je njihov problem, no isti ti su vani a kuce napravise iz mesta odakle su `ocisceni`. Prepostavljam da si bio u Novorusiji pa imas informacije iz prve ruke u vezi proterivanja i brojem poginulih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online