Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 10.10.2014.
13:09 >> 15:43h
Srna, Beta A

"Rusija želi saradnju sa EU"

Rusija se ne protivi zbližavanju sa EU, ali se zalaže za otvorenu i pravovremenu diskusiju o posledicama tih koraka, izjavio je du petak ruski predsednik Vladimir Putin.

Rusija za prijateljstvo sa Evropskom unijom: Vladimir Putin
 

Putin je rekao da i sama Rusija želi da se približi EU, ali da pre nego što neka zemlja odluči da uđe u drugu trgovinsku zajednicu treba da dozvoli dovoljno vremena i otvori raspravu da bi se izbegli rizici za rusku privredu, prenosi ruska televizija RT na svom vebsajtu.

"Mi se nikada nismo protivili zbližavanju sa EU jer i mi sami želimo bliže veze. Ipak, treba da razmišljamo o efektima kada potpisujemo dokumente sa evropskim partnerima i uticaju koji će imati na naša lokalna tržišta, pošto će evropski proizvodi preplaviti tržišta kao lokalni proizvodi", rekao je Putin na samitu Zajednice Nezavisnih Država (CIS) u Minsku, dodajući da su uslovi zbližavanja od vitalnog značaja.

Kako je istakao ruski predsednik, njegova zemlja ne protivi tome da bivše sovjestske države formiraju bliskije veze sa zapadnim zemljama ali ih je kritikovao što ne uzimaju u obzir interese Moskve i moguć negativan uticaj tih veza na rusku privredu.

On je dodao da ruski partneri ne smatraju da je neophodno pravovremeno, otvoreno i profesionalno razmotriti sve potencijalne rizike po Rusiju nakon pridruženja nekih zemalja drugim organizacijama, prenosi TASS.

Putin je kritikovao Evropsku uniju zato što "nije smatrala neophodnim da razmotri rizike" političke i ekonomske integracije sa post-sovjetskim zemljama.

Lideri 11 članica Zajednice nezavisnih država sastali su se  u glavnom gradu Belorusije Minsku da razgovaraju o produbljivanju veza.

Sastanku nije prisustvovao predsednik Ukrajine koja prolazi kroz najteži sukob u svojoj postsovjetskoj istoriji između vladinih snaga i proruskih pobunjenika.

POVEZANE VESTI

Petak 10.10.2014. 14:32
ovaj se svima nudi, ali niko ga neće...osim srba.
Petak 10.10.2014. 16:04
Postovana braco SRBI...vidim da na ovom nasem portalu cesto upadaju ustase ,balije i siptari(kao npr.na TELEGRAF-portalu,na kojem se manipulise davanjem + ili -),molim da ovakve ignorisete. napomena za "domana"i njemu slicne,NIKADA nas CAR PUTIN nece nikome klecati,on je patriota i vernik.Blizi se dan kad ce ostale zveri klecati pred njegovim nogama.Svi nasi neprijatelji uskoro ce da traze spas kod nas,ali im vise ne trebamo verovati niti pomagati. Svima vama preporucujem da strpljivo do kraja pogledate na youtube Schikh Imran Nazar Hosein o trecem svetskom ratu,takodje na youtube pronacicete jedan prilog pod nazivom,Obama pokrece treci svetski rat. BRACO SRBI I RUSI,BOG VAS BLAGOSLOVIO!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online