Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.10.2014.
12:09
Beta A

Noćni vukovi: Volimo Rusiju, vernici smo i ne drogiramo se

Članovi najvećeg ruskog kluba motociklista "Noćni vukovi" izjavili su da voze motore ne samo zbog ljubavi prema tom vozilu već prvenstveno zbog ljubavi prema otadžbini i odbijaju da ih zovu bajkerima.

Vladimir Putin sa Noćnim vukovima za koje kaže da su mu kao braća
 

"Naše vrednosti su vrlo jednostavne. Volimo svoju zemlju, vernici smo i ne drogiramo se", izjavio je Aleksandar Benjučič, potpredsednik kluba, za čije članove ruski predsednik Vladimir Putin kaže da su mu kao "braća".

"Noćni vukovi", prepoznatljivi po velikim motorima, kategorično odbijaju da ih zovu bajkerima kao njihove američke kolege "Anđele pakla".

"Bajkeri žive asocijalnim životom koji se sastoji od alkohola, razbijanja čaša i flaša, a kada nisu zadovoljni, onda nekog i prebiju", rekao je Benjučič, koji je član kluba više od 20 godina.

Prema njegovim rečima, bajkeri sebe smatraju superiornijim u društvu i gaje kult nasilja. "Mi nemamo takvu filozofiju, a nasilje koristimo kada smo na to primorani", dodao je Benjučič.

Klub je osnovan 1989. godine neposredno pred raspad Sovjetskog Saveza. "Noćni vukovi" imaju članove po celoj Rusiji i bivšim sovjetskim republikama.

Iako ne žele da otkriju broj članova, jedan od njih, predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, rekao je da ih ima više od 5.000.

"Rusija je tamo gde smo mi"

Njihov vođa, koga zovu "hirurg", impozantni bradonja visok skoro dva metra, često ima počasno mesto na paradama i vozi pored Putina koji stalno hvali njegov patriotizam.

"Smatramo da smo deo ruske vojske", rekao je Frans presu "hirurg".

Na njihovom amblemu je vuk u plamenu usred punog Mesecu s natpisom "Rusija je tamo gde smo mi".

Članovi kluba ulicama Moskve često voze s ruskom zastavom ili zastavom vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

Iako su pretežno pravoslavci, bajkeri primaju kao članove i pripadnike drugih veroispovesti - katolike i muslimane.

"Svako može da postane član kluba. Važno je da se javno pokazuje patriotizam. Svi mogu da uđu u klub osim žene. Klub je stvoren oko imižda muškosti, i svega što pleni jednog muškarca", rekao je Beničič.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.10.2014. 12:59
Šta mislite, da li je učtivo da pop dolazi u crkvu i parkira se pored,sa besnim motorom, obučen ko gilipter,kao i njegova banda sa kožnjacima? patrijarh Pavle, je bio unikat, takvog nažalost nećemo višem imati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online