Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 07.10.2014.
08:54
O. Ikodinović - Vesti A

Moskva traži istragu o zločinima

Delegacija Ruske Federacije apelovala je na sastanku Oebsa u Ženevi da otpočne istraga o zločinima počinjenim nad civilnim stanovništvom u Ukrajini, napisao je šef Odbora za međunarodne poslove Dume Aleksej Puškov. On je već kritikovao zaključke eksperata Parlamentarne skupštine Oebsa i naglasio da po njima ispada da stanovnici Ukrajine "stradaju sami od sebe".

Ovo nije primirje: Nini Anatolijevoj granata srušila kuću
 

Krajem prošlog meseca ustanici su nedaleko od Donjecka pronašli masovne grobnice, u kojima se nalaze tela preko 400 civila koje je ubila ukrajinska vojska. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak zbog genocida nad ruskojezičkim stanovništvom u Donbasu.

U međuvremenu, napadi na gradove u tom delu Ukrajine se nastavljaju. U artiljerijskim napadima ukrajinskih snaga na Donjeck, u poslednja 24 sata, poginulo je još dvoje civila, a najmanje osmoro je ranjeno, javili su ruski mediji. Za samo jedan dan Ukrajinci su više od 10 puta otvarali paljbu na grad.


Kako javljaju ruski mediji, Savet nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine i državna pogranična služba i dalje nemaju informaciju o tome gde se nalazi humanitarna pomoć poslata iz Nemačke. Oni su rekli da "ne mogu da odgovore na to pitanje". Ranije je Polevoj saopštio da bi konvoj humanitarne pomoći iz Nemačke na poljsko-ukrajinsku granicu trebalo da stigne 7. oktobra u ranim jutarnjim satima.

Nemačka vlada je na inicijativu ministra za ekonomsku saradnju i razvoj Gerda Milera poslala u Ukrajinu oko 100 vozila sa humanitarnom pomoći, vrednu oko 10 miliona evra, iz 17 nemačkih gradova. Nemački kamioni trebalo bi da dovezu građevinski materijal, krevete, ćebad i grejalice.

Putinovo hvala
Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio se stanovnicima Rostovske oblasti koja se nalazi na jugu Rusije, za pomoć pruženu ukrajinskim izbeglicama, koje su "bile prinuđene da napuste zavičaj i presele se, neko privremeno, a neko trajno, u Rusiju". Trenutno se u Rostovskoj oblasti nalazi 50.000 ljudi koji su tražili privremeni azil, a većina je smeštaj od njih 42.000 živi u porodicama. Ostale izbeglice raspoređene su u centre za privremeni boravak.


Opet o gasu
Trilateralni sastanak Rusije, Ukrajine i EU posvećen temi gasa mogao bi biti održan za nedelju dana u Briselu ili Berlinu, rekao je šef ministarstva energetike Ukrajine Jurij Prodan. On je naglasio da pre toga Evropska komisija planira da koordinira predloge ruske i ukrajinske strane u vezi s protokolom.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.10.2014. 09:03
УКРАЈИНСКЕ КАТОЛИЧКЕ ЗЛОЧИНЦЕ СТИЋЕ КАЗНА КАД ТАД,НА,ЕБАЋЕ ИМ СЕ РУСИ МАЈКЕ,САМО ПОЛАКО,НЕ ЗАБОРАВЉА РУЈО ТЕК ТАКО
Utorak 07.10.2014. 16:27
Doman, kakve to veze ima sa Rusima. Ta drzava je bila anti ruska, kao i njeni vladari lenjin, staljin, hruscov, breznjev itd. Drugo staljin je po nekim procenema pobio i poslao u logore oko cca 25-30 miliona, ali on nije bio rus , drugo rusi kao i srbi su samo komunistii ne smatraju se rusima i srbima.Trece komunizam i u rusiji i u srbiji je uvezen sa zapada(iluminati) i on je u startu antiruski i antisrbski. Komunizam je pre americki engleski i jevrejski nego, sto je Ruski i Srbski. Cetvrto ja znam da ti pises to po zadatku da se Srbi jos sa tim zamajavaju (komunizmom) i da imaju osecaj krivice, ali moras malo da promenis plocu. Srbi i rusi danas, su pravoslavci pa sve ostalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online