Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 03.10.2014.
12:28 >> 13:07h
Srna A

''Rusi su spasili svet od Hitlera''

Kultni američki filmski režiser Oliver Stoun smatra da je Rusija prirodni saveznik SAD i da je tragedija što Amerika nanosi štetu i Rusiji i sebi.

Amerikanci nikada nisu pokazali ni trunku zahvalnosti prema ruskom narodu: Oliver Stoun
 

Stoun smatra da je Vladimir Putin "vratio rusku državu iz ruku bandita", koji su je uzeli pod svoje tokom devedesetih godina, posle pada Sovetskog saveza.

"To je Rusima vratilo osećaj pouzdanja, harmoničnosti i ponosa. U 90-im godinama ekonomija Rusije pala je na nivo Holandije, a to je jako malo za tako veliku državu. U tom smislu, oduševljen sam Putinom kao jakim čovekom" - naveo je on u intervjuu za ruski "Vesnik".

Stoun kaže da mu se posle raspada Sovjetskog Saveza ponovno pojavila nada da će doći promena, ali da je predsednik Džordž Buš mlađi "izopačio sve ono u šta je verovao u detinjstvu i mladosti". Američku režiser ističe da je mnogo Rusa poginulo u Ukrajini tokom Drugog svetskog rata boreći se protiv nacista, ali i protiv onih Ukrajinaca koji su pomagali Nemcima.

"Amerikanci ne znaju i ne shvataju da je Rusija spasila svet od Hitlera, da su Rusi uništili njegovu vojsku. Mislim da je to što su Rusi uništili veći deo nemačke tehnike spasilo u najmanju ruku milion američkih života", naglasio je Stoun.

Pročitajte još:

* 90 odsto Nemaca podržava Putina

* Ugledni Amerikanac koji brani i razume Putina. I to postoji!

* Putin nikad jači: Podržava ga 74 odsto građana Rusije

Da je SSSR posle uništenja Nemaca kod Kurska i Staljingrada samo prisilio protivnika na povlačenje, dakle, da nije krenuo dalje, navodi Stoun, prepustio bi saveznicima da završe rat.

"Toga su se bojali i Čerčil i Ruzvelt. To bi promenilo svu prirodu oholosti SAD koje su se posle Drugog svetskog rata našle u pobedničkoj i moćnoj poziciji. Moramo zahvaliti Rusima, biti njihovi saveznici i verovati im", poručuje Stoun.

On smatra da američki predsednik Trumana i elite, u obliku biznismena sa Vol Strita, nisu pokazala ni mrvicu zahvalnosti Rusima.

"Američki bogataši i bankari uvek su mrzeli Rusiju i komunizam. Truman je, istupajući u senatu 1942. godine rekao: 'Neka se samo sovjetska i nemačka vojska međusobno ubijaju, to nam ide na ruku' ", podseća Stoun.

On ukazuje da mnogi u Americi nemaju zapravo pravu predstavu o Rusiji i "do danas misle da tamo postoji samo Sibir, kao i da po ulicama hodaju medvedi". Stoun pozdravlja činjenicu da je Rusija dala azil Snoudenu i ukazuje da on više nije imao gde da ide.

"Ranije se azil mogao naći u Brazilu, Francuskoj, Švajcarskoj ili Švedskoj. Sad se to više nije slučaj. Svugde je američki uticaj", pojašnjava on.

Oliver Stoun, autor "Voda", "Džej-Ef-Keja" (Ubistva Kenedija), "Niksona" i mnogih drugih kultnih filmova, upravo predstavlja svoj novi dokumentrani film "Neispričana istorija SAD".

POVEZANE VESTI

Petak 03.10.2014. 13:14
Amerika gaji zahvalnost jedino prema kešu a najsladji joj je onaj napljačkan. Šta tek da kažemo o zahvalnosti prema Srbiji? Srbi su sproveli daleko najveću operaciju spasavanja američkih vojnika iza neprijateljskih linija u istoriji SAD i u periodu od 1941-1944 usred okupirane Srbije spasili preko 500 američkih pilota i uspešno ih otpremili kući. Zahvaljeno nam je već 1944. "savezničkim" bombama koje su nemilice padale po svim velikim srpskim gradovima i to na uskrs. Preko svega na nekim je pisalo "Srećan Uskrs". To naravno ni Nemci nisu radili. Potom su izdali svoje spasioce i doveli komuniste. Svi se sećamo 1995 i NATO oluja ali i 1999. Svaka čast Oliveru Stounu, takvi ljudi su retka nada.
Petak 03.10.2014. 13:13
Jesu g.-dine Olivere i spasli i bili saveznici Americi.Ali sad tvoja zemlja ide Hitlerovim stopama i normalno je da više ne može biti saveznik Rusima.I to je prirodno g.-dine Stoun.
Petak 03.10.2014. 14:50
Respekt na izjavi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online