Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 26.09.2014.
19:07
Srna A

''Muslimani da se distanciraju od šerijata''

Da bi se porazila organizacija Islamska država treba učiniti mnogo više od bombardovanja njihovih uporišta na Bliskom istoku, smatra holandski političar Gert Vilders.

N ignorisati agresivnu prirodu islama (Foto: Ilustracija)
 

Vilders je naglasio da ne bi više trebalo ignorisati "nasilnu prirodu islama".

"Od onih koji žele da se nasele u našim zemljama trebamo tražiti da odbace vrednosti, koje nisu u skladu sa našim", ističe je Vilders.

Prema njegovim riječima, tokom prošle sedmice je parlamentu predložio da osobe iz islamskih država, koje žele da budu deo njihovog društva, polože zakletvu.

"U zakletvi oni treba da se distanciraju od šerijatskog zakona i nasilnog tumačenja Kurana. Oni koji to ne budu želeli da urade, onda više neće biti dobrodošli i treba da napuste našu zemlju", dodaje Vilders.

On je precizirao da ta mera čini da ljudi uvide realnost koju američki predsednik Barak Obama, britanski premijer Dejvid Kameron i drugi zapadni lideri odbijaju da vide a to je da veliki problem uzrokuje "nasilno tumačenje islama".

POVEZANE VESTI

Petak 26.09.2014. 20:49
Sad je kasno za bilo sta. Stalno pristizu novi, a postojeci se nekontrolisano kote. Bar 80% su divljaci zadojeni islamom, dok se mozda mali broj ponasa normalno.
Petak 26.09.2014. 21:08
OVAKO se TO RADI Angola prva zеmlja u svеtu koja jе islam stavila van zakona 02:28 26.11.2013. ŠEF DRŽAVE ŽOZE DUŽ SANTUŠ REKAO DA JE NA TAJ NAČIN „STAVLjENA TAČKA NA ISLAMSKI UTICAJ U ZEMLjI” MINISTARSTVO pravdе i ljudskih prava Angolе stavilo jе islam van zakona i naložilo da zatvorе svе džamijе. Angolski ministar kulturе, Roza Kruz dе Silva, objasnila jе da su sе vlasti tе zеmljе na ovaj korak odlučilе kao na – poslеdnju mеru u borbi protiv nеlеgalnih rеligijskih sеkti. Gradonačеlnik Luandе, Bеnto Bеnto, dodao jе da muslimani nisu požеljni u Angoli.
Petak 26.09.2014. 21:17
Sura 8:38-39, naredjuje muslimanima da se bore dok sve ostale vere osim islama ne budu unistene. -- Da bismo potpuno shvatili stav muslimana, najbolje će biti da se upoznamo s nekim elementima njihove vere, koji zapravo i čine glavnu razliku između nje i hrišćanstva. Islamska vera deli ceo svet na dvoje, na „dari islam” i na „dari harb”, t. j. na svet gde gospodari Islam i na svet protiv koga muslimani treba da vode rat do istrebljenja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online