Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.09.2014.
03:33
Vesti A

Bosanki milion dolara odštete

Posle 14 godina bitke po sudovima, Bogdanka Lakić iz južnog Nari Vorena u Melburnu, dobila je bitku za obeštećenje zbog teških povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći.

Posle 14 godina borbe po sudovima, uspela da izdejstvuje odštetu (Foto: Ilustracija)
 

Ova Bosanka poreklom, koja je nekada stanovala u Ferntri Galiju, dobila je pravo na odštetu od milion dolara, u kojoj je nastupala bez advokata, a Komisija za odštete u saobraćajnim nesrećama Viktorije (TAC) plaćala pravne zastupnike i privatne detektive koji su je godinama pratili s kamerama, u nastojanju da dokažu da laže.


Bogdanka je sa mužem i dvoje dece izbegla iz rata u Bosni i doselila se 1995. Dve godine kasnije zaposlila se u "Arnotsovoj" fabrici keksa u Bervudu. Prema dokumentima predatim Vrhovnom sudu, ona je 15. maja 2000, pošto je ostavila dete u školi, ozbiljno povređena u saobraćajnoj nesreći u Ferntri Galiju.

O troškovima ni reči

TAC je odbio da obelodani koliko će poreske obveznike koštati troškovi praćenja i zastupanja, uključujući baristere, ali se može računati da će ta suma iznositi više stotina hiljada dolara, računajući da barister sa najvišom titulom LjC kakvu ima Luis, zahteva do 10.000 dnevno.
TAC je takođe odbio da saopšti koliko dugo su Lakićku pratili sa kamerama. Ona je takođe odbila da razgovara o slučaju.

Rekla je da je bila prisiljena da skrene s puta kako bi izbegla udarac u motociklistu koji nikada nije pronađen. U roku od dve nedelje, TAC je podnela zahtev za odštetu. Ova danas 47-godišnjakinja žalila se na ozbiljne bolove u grudima, kičmi, rukama, ramenima i nogama, kao i na glavobolje i postraumatski stres.


Doktori su verovali da nije sposobna za rad i opisali njene povrede kao "veoma invalidne" i "verovatno trajne". Međutim, prema sudskim dokumentima, TAC ju je tajno nju pratio i snimao, u pokušaju da dokaže da preteruje sa veličinom povreda i fizičkom invalidnošću. Snimci su prikazani tokom suđenja u maju i junu ove godine. Ona je, uz pomoć tumača, tada opisala povrede i vodila slučaj bez advokata.


Na snimcima, gospođa Lakić i njen muž vide se kako pripremaju roštilj na Silver Demu 2007, a snimali su je i 2012. u šoping-centru Mauntejn Gejt u Ferntri Galiju. Uprkos tome, Vrhovni sud odlučio je u korist Bogdanke Lakić, dodelivši joj 848.000 dolara za bolove i patnju, kao i za novčani gubitak.


Sudski dokumenti pokazuju da je barister TAC Džerald Luis koji je zastupao Komisiju na sudu, u početku bio uveren da neće imati nikakvih teškoća da dobiju slučaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online