Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 23.09.2014.
21:19
Beta A

Hodorkovski: Zapad greši sa sankcijama Rusiji

Nekadašnji ruski oligarh Mihail Hodorkovski je zamerio Zapadu, a posebno Amerikancima, da "neotesanim pragmatizmom" sankcija Rusiji kažnjavaju ruski narod, "a ne one koji ga pljačkaju".

Kažnjavaju narod, a ne one koji su odgovorni: Mihail Hodorkovski
 

"Otud se ruski narod oseća kažnjenim i zbija oko svojih vođa", naglasio je, u intervjuu španskom "El Paisu", Hodorkovski koji posle puštanja iz zatvora u Rusiji sada u Švajcarskoj nastoji da organizuje političku opoziciju vlastima u Moskvi.

On smatra da će sukob Zapada i Rusije biti dug i kaže da "Zapad mora da ispravi usmerenje i odluči da li želi da se sukobi s ruskim narodom ili s režimom". Hodorkovski predočava da je "evropska rasprava o sankcijama Rusiji vođena u okvirima američkih zamisli".

Pročitajte još:

* “Moskva nije zainteresovana za nove sankcije“

* Putin: Sankcije krše principe STO

* Gađali Ruse, a pogodili Nemačku

Bivši vlasnik ruske naftne kompanije Jukos navodi da "neotesani pragmatizam Amerikanaca nije način da se postupa prema ruskom narodu, koji će se odupreti, isto kao što su se Iranci odupirali dubokom neshvatanju svog načina postojanja i bića".

Na pitanje "kakva osećanja ima prema Putinu", donedavno zatvoreni bivši oligarh kaže:

''Prihvatam ljude takvim kakvi su''. Putin lako dopušta da se na njega emotivno utiče i da nije bilo Sečina (direktora Rosnjefta koji je dobio veliki deo eksproprisanogJukosa), možda bi moj sukob s Putinom bio mnogo više politički".

Hodorkovski upozorava da ukrajinska kriza može zapretiti i nekim ratnim sukobom, a na pitanje da li je moguć povratak Krima Ukrajini, on kaže "kratkoročno ne, ali ako rusko društvo prihvata evropski model i krećemo se ka zajedničkom evropskom prostoru, onda će dugoročno za problem Krima biti nekog rešenja".

POVEZANE VESTI

Utorak 23.09.2014. 21:52
Hodorkovski je zamerio Zapadu, a posebno Amerikancima, da "neotesanim pragmatizmom" sankcija Rusiji kažnjavaju ruski narod, "a ne one koji ga pljačkaju". Mamu li ti tvoju lopovsku a ciji si narod ti plackao ? Nego secas li se kad te Putin prozvao i pozvao a ti spustene glave ko papak prilazis i bulis u prazan pod ko da si se usrao a VVP ti kaze dodji dodji!
Utorak 23.09.2014. 22:03
Hodorovski oligarh i prevarant je zaslužijo doživotnu ko ovih naših tridesetak tajkuna ali je Putin uspeo da sanira štetu na žalost mi naše tajkune i danas finansiski podržavamo znači samo promjena društvenog poretka može da spasi Srbiju prelazak u neko pravednije i humanije društvo.
Utorak 23.09.2014. 22:48
ГРУЗИЈСКИ ЛОПОВ ХОДОРКОВСКИ КОИ ЈЕ ПОКУШАО ДА ГЛУМИ НЕКОГ МАНГУПА ТРЕБА ДА ПУТИНА ЉУБИ У ХУЈ,ЗАТО ШТО ГА ПУСТИО ИЗ ЗАТВОРА У КОЈЕМ ЈЕ ТРЕБАО ДА ЛЕЖИ ДО КРАЈА ЖИВОТА ЗА ПЉАЧКУ ВЕЗАНУ ЗА ЈУКОС КОИ ЈЕ СТЕКАО НА ЛОПОВСКИ НАЧИН
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online