Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 13.09.2014.
00:27
Beta A

Porošenko: U ponedeljak sporazum sa EU

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko planira da u ponedeljak, 15. septembra, potpiše sporazum o pridruživanju sa EU i uputi ga parlamentu.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko sastao se sa odlazećim predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom
 

Porošenko je dodao da Ukrajina ne planira da izmeni tekst sporazuma o pridruživanju sa EU, prenosi agencija Itar tas.

"Neće biti izmena, niti će nešto biti izbačeno iz teksta koji je usvojen 28. juna", rekao je Porošenko na sastanku sa odlazećim predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom.

Porošenko je dodao da je sporazum spreman i pregledan.

"Potpisaću ga u ponedeljak i šaljem ga parlamentu", istakao je Porošenko.

Evropska unija spremna je da u oktobru da 760 miliona evra pomoći Ukrajini u okviru paketa direktnih zajmova ukoliko se ispune određeni uslovi, rekao je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.


Barozo je podsetio da je EU odobrila dva paketa pomoći EU u vrednosti od 1,6 milijardi evra.

"Već je dato 600 miliona evra, a narednog meseca planirana je raspodela oko 760 miliona, ukoliko se ispune neki uslovi, koji uključuju ekonomske reforme i borbu protiv korupcije", rekao je on.

Sporazum na snazi tek krajem 2015. godine

 

Sporazum o pridruživanju koji je Ukrajina potpisala sa EU, stupiće na snagu tek krajem
2015. godine, saopštila je Evropska komisija. Ukrajinski parlament treba prvo da ratifikuje taj sporazum, a njegov najvažniji element je slobodna trgovina između EU i Ukrajine.

 

"Odložićemo dogovor o slobodnoj trgovini za 31. decembar sledeće godine", rekao je evropski komesar Karel de Guht posle razgovora sa ukrajinskim i ruskim ministrima spoljnih poslova Aleksejem Uliukajevim i Pavlom Klimkinom.

 

Sporazum o pridruživanju koji su u junu potpisali Kijev i EU, izazvao je oštro negodovanje Rusije, jer se, kako je tada navedeno, ne mogu u isto vreme uživati privilegije koje pružaju i Rusija i EU.

POVEZANE VESTI

Subota 13.09.2014. 00:28
Sa kolikom teritorijom ces se pridruziti EU?
Subota 13.09.2014. 00:43
Ко је он да нешто важно потписује. Вратиће се жабац ускоро у жабокречину.
Subota 13.09.2014. 00:48
To je ono sto su hteli, i zbog cega su svi ovi ljudi izginuli i napatili se: da dovuku Ukrajinu u EU, a zna se nema EU clanstva bez NATO clanstva. Time do panja krse sto su sami obecali i potpisali, da se NATO nece siriti u bivse zemlje istocnog bloka. Treba biti budala pa hrliti u savez sa nekim ko uvek iznova dokazuje da mu ni ljudski zivot ni postenje uopste nisu bitni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online