Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 12.09.2014.
13:03 >> 14:19h
Beta, Srna A

Rusi ljuti: Nove sankcije predstavljaju rat bez ikakve veze sa realnošću

Rusija je u petak oštro kritikovala nove sankcije zapadnih zemalja zbog ukrajinske krize, nazivajući ih ratom bez ikakve veze sa realnošću.

Kriza u ukrajini je samo zgovor za sankcije: Sergej Nariškin
 

"Ukrajinski sukob je samo izgovor" za sankcionisanje Rusije, rekao je predsednik donjeg doma ruskog parlamenta Dume Sergej Nariškin koji je na listi osoba pogođenih evropskim sankcijama.

Kako prenosi agencija Ria Novosti, Nariškin je rekao da sankcije koje je najavio predsednik SAD Barak Obama "nemaju veze sa realnošću".

"Da nije bilo ovoga, našli bi nešto drugo", rekao je Nariškin i uporedio krizu u odnosima Rusije i Evropske unije sa situacijom uoči Prvog svetskog rata.

Još sankcija Rusiji, primirje ni na vidiku

Nove sankcije Evropske unije koje je uvela Rusiji, stupile su na snagu, a Obama je u četvrtak uveče takođe najavio sankcije Rusiji u oblasti finansija, energetike i odbrane kao odgovor na "nelegalne akte" Moskve u Ukrajini.

Finska se nada ukidanju sankcija

Finski premijer Aleksander Stub izjavio je da se nada da će EU preispitati i ukinuti sankcije protiv Rusije za nekoliko nedelja, preneli su finski mediji. Stub je rekao u finskom parlamentu da će EU krajem ovog meseca proučiti primenu plana o mirovnom rešenju oružanog sukoba na istoku Ukrajine. On je izjavio da se nada da će se posle razmatranja situacije u Ukrajini ukazati šansa za ukidanje restriktivnih mera.

"Evropa želi da ovim sankcijama pokaže da je jedinstvena, snažna i da brani svoje pozicije. Međutim, Evropa se nada napretku u pregovorima Rusije i Ukrajine, što bi omogućilo ukidanje sankcija. Ruske vlasti to vide kao ucenu", izjavio je Aleksej Makarkin iz Centra za političke tehnologije u Moskvi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da EU uvođenjem novih sankcija Moskvi remeti mirovne napore u Ukrajini, preneo je Interfaks.


"Donošenje takve odluke u ovom trenutku, kada se mirovni proces stabilizuje, znači da je odabran put remećenja mirovnog procesa", rekao je Lavrov.


On je dodao da će Rusija odgovoriti na nove sankcije "mirno, adekvatno i, pre svega, da bi zaštitila svoje interese".

POVEZANE VESTI

Petak 12.09.2014. 13:16
Predsedniku donjeg doma ruskog parlamenta Dume Sergeju Nariškinu savetujem da sto hitnije dodje na stranice OVOG PORTALA IMA OVDE DOBRIH SAVETA jer ih pisu pripadnici naroda koji je bio pod nepravednim sankcijama od 1992 do 1996. Rusija nije Srbija i sankcije protiv Rusije mogu zaista da preporode Evropu i ucine je dobrim mestom za zivot. Rusi sada imaju strasan adut u rukama, I TREBA da RASTURE MOCNE ZAPADNE EKONOMIJE U NEMACKOJ ENGLESKOJ SAPANIJE, FRANCUSKE po istom principu cepanja i podela na nove drzavice i regione. Kao sto je zapad rasturao SSSR, SFRJ,LIBIJU,IRAK sada kada je pocelo sa SKOTSKOM prilika je da se zapadu sve vrati i naplati. ZATO SAM RUSOFILLLLL.
Petak 12.09.2014. 14:34
zasto ovo ne nazovemo pravim imenom.TRGOVINSKI RAT.zasto srbiju uvlace u to. zasto je (glupa evropa) evropa uvucena u to.ko ima najvise koristi iz tog rata.ko ce najvise da najebe.a ko ce imati najvise koristi.
Petak 12.09.2014. 19:16
JEBOTE KADA SE POJAVE OVE USTASINE ODMAH NA PORTALU NESTO ZASMRDI. DAJTE LJUDI IMALI NEKO SAPUN OD VAS OPERITE SE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online